www.diariocritico.com

Lluites internes socialistes de cara a les eleccions

Tura, disposada a exercir de falca catalanista dins les llistes del PSC després que Corbacho es postuli per a formar-ne part

Tura, disposada a exercir de falca catalanista dins les llistes del PSC després que Corbacho es postuli per a formar-ne part

La consellera de Justícia recorda que el ministre encara no ha estat inclòs enlloc

viernes 03 de septiembre de 2010, 16:26h

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha afirmat aquest divendres en una visita a les obres de l'Audiència de Girona que se sent "molt disposada a treballar fins a l'esgotament" per defensar el projecte del seu partit, el PSC -que, entre altres coses, segons creu, passa per defensar la llibertat nacional de Catalunya-. El moment en què la política molletenca ha fet aquest gest de vindicació, doncs, es produeix a poques hores de que l'encara ministre de Treball, Celestino Corbacho, hagi anunciat la seva renúncia per passar a incorporar-se a les llistes del PSC de cara la propera contesa electoral catalana. Això podria interpretar-se en clau de lluita interna d'un partit, el PSC, en què conviuen una ànima de sensibilitat nacional catalana més aviat feble -i que coincidiria amb l'actual cúpula dirigent, coneguda com el 'sector del Baix Llobregat'-, i una altra que, sense que es puguin llançar les campanes al vol pel seu compromís amb la nació catalana, és la que es coneix com a 'sector catalanista'. Aquest, al qual pertanyen Montserrat Tura, Antoni Castells o Ernest Maragall entre altres, ja fa anys que ha perdut el control del partit en favor del sector 'antagònic'. Precisament a aquest altre, al covat al Baix Llobregat, pertany Celestino Corbacho.

Montserrat Tura ha deixat clar que tot i tractar-se de "moments difícils" per la seva formació, tenint en compte que les enquestes no són propícies als socialistes, està a la "disposició" del partit i que confia que l'agrupació de la seva població la proposi com a candidata. "Només seré candidata si els militants de la meva agrupació em proposen, si la federació ho accepta i si l'assemblea nacional li sembla oportú", ha afirmat.

La mostra de disposició de la consellera per ser una candidata del partit dels socialistes a les eleccions al Parlament arriba el mateix dia que els mitjans han destapat la possibilitat que el ministre de Treball, Celestino Corbacho, deixi la seva cartera i s'incorpori a les llistes del PSC. Una informació que, segons Tura, no es pot ratificar ni valorar fins que la militància del partit i, posteriorment, la federació i l'assemblea nacional del PSC, ho aprovin. "Allò que puguin afirmar els mitjans de comunicació, per molt que els ho hagi dit una font solvent, si no ho ratifiquen els militants, no serà així", ha dit la consellera de Justícia.

La consellera ha afegit que si Corbacho deixa la cartera hi haurà "una remodelació del govern central" i Zapatero serà "un element clau" en aquesta decisió. "Haurà d'autoritzar o no que deixi el ministeri", ha dit Tura, que també ha afirmat que no tenia "coneixement explícit" de la possibilitat que Corbacho deixés la cartera de Treball.

El que sí que ha deixat clar la consellera, però, és el desig que té per formar part de la llista del partit. "L'agrupació de la meva població farà una assemblea i confio i espero que els meus companys em proposin com a candidata", ha afirmat Tura. La consellera ha afegit que sempre "ha estat" i "està" a disposició del partit, fins i tot en els "moments difícils", referint-se a les enquestes que no són gaire optimistes amb els resultats que pugui obtenir el PSC de cara a les properes eleccions. Tura ha reiterat que està "disposada a treballar fins l'esgotament a la campanya electoral".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios