www.diariocritico.com

El nou portal fa més accessibles els continguts

L’IEC estrena web amb més informació sobre les seves activitats

L’IEC estrena web amb més informació sobre les seves activitats

jueves 29 de abril de 2010, 13:50h

L’Institut d’Estudis Catalanas ha renovat la seva pàgina web (http://www.iec.cat) amb l’objectiu de fer més accessible la informació sobre l’activitat que du a terme —tant pel que fa a la recerca com a la difusió de la ciència—, i d’oferir nous espais interactius de comunicació.

El web inclou notícies sobre els actes que organitza l’Institut i les societats filials i posa a disposició dels usuaris noves eines interactives, com l’Hemeroteca Científica Catalana, que aplega les revistes científiques que s’editen en línia; la Videoteca, que permet seguir els actes en directe o escoltar posteriorment als arxius enregistrats, i els Blocs autogestionables. De la mateixa manera, es destaquen les novetats editorials de l’IEC i el catàleg de publicacions mitjançant el Portal de Publicacions. 
 
L’accés en línia a la segona edició del Diccionari de la llengua catalana i a d’altres diccionaris especialitzats, i la tramitació de consultes lingüístiques són alguns dels serveis lingüístics que ofereix el web. A més, hi ha informació sobre el centenar de projectes de recerca que impulsa l’IEC i sobre l’estat de la recerca de Catalunya, una informació elaborada per l’Observatori de la Recerca de l’IEC i que és accessible mitjançant el Portal Meridià. La consulta a la documentació d’interès històric o científic es pot fer per mitjà de l’Arxiu Digital de l’Institut d’Estudis Catalans.
 
En el web també es pot consultar tota la informació institucional, amb espais específics per a cadascuna de les seccions de l’IEC —Secció Històrico-Arqueològica, Secció de Ciències Biològiques, Secció de Ciències i Tecnologia, Secció Filològica i Secció de Filosofia i Ciències Socials—, i per a les vint-i-vuit societats filials.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios