www.diariocritico.com

Escenari a la seva òpera prima Els sense nom

Jaume Balagueró torna a l'Hospital del Tórax per explotar una tensió allunyada dels zombis a Mientras duermes

Jaume Balagueró torna a l'Hospital del Tórax per explotar una tensió allunyada dels zombis a Mientras duermes

Luis Tosar i Marta Etura en són els protagonistes

lunes 28 de junio de 2010, 19:06h

El director de cinema Jaume Balagueró està rodant aquests dies a l'Hospital del Tórax de Terrassa la seva darrera pel·lícula, Mientras duermes, un thriller protagonitzat per Luis Tosar i Marta Etura. Després de les dues entregues de la saga de Rec, el cineasta deixa de banda el terror per retornar al suspens que busca la tensió de l'espectador amb un guió intens, obra d'Alberto Marin que situa l'acció altra vegada en un pis de l'Eixample barceloní. Es dóna la circumstància que l'Hospital del Tórax va ser un dels escenaris de l'òpera prima de Balagueró, Els sense nom. Mientras duermes compta amb la producció de Fílmax, de Julio Fernández, i s'acabarà de rodar a finals de juliol per ser estrenada a principis de l'any vinent.

La història d'un conserge incapaç de ser feliç que per compensar la seva manera de viure, busca impedir que ho siguin els veïns del luxós edifici on treballa a l'Eixample de Barcelona és l'argument de Mientras duermes, la darrera pel·lícula que Jaume Balagueró porta a la pantalla. El director català està immers en el rodatge d'aquest nou film, al Parc Audiovisual de Catalunya, uns espais que Balagueró ja ha utilitzat en anteriors pel·lícules.

En aquesta ocasió, i després que durant els darrers quatre anys la saga Rec hagi estat el centre de la seva activitat cinematogràfica, Balagueró aposta per una història 'de personatges reals lluny del terror sagnant i sobrenatural de Rec. Mientras duermes diu, Balagueró, "no té res a veure amb cap pel·lícula que hagi fet abans", i per això potencia el suspens i la tensió per donar forma a un 'thriller' i en una narrativa molt més clàssica. I és que per exemple, Balagueró reconeix que de moment, no "se sent atret" pel 3D, ja que considera que 'ja és prou complicat rodar en dues dimensions' i creu que s'ha d'utilitzar si la història ho requereix.

A Mientras duermes el cineasta català dirigeix un text del guionista Alberto Marini, que en un principi s'havia de rodar en anglès i a Nova York, però que finalment s'ha adaptat per rodar-ho a Barcelona, i en castellà. L'escenari és altra vegada un pis de l'Eixample, diu Balagueró, gairebé per casualitat.

Luis Tosar i Marta Etura són els principals actors de Mientras duermes. Tosar torna a encarnar el dolent de la pel·lícula, César, mentre que Etura, Clara, és el seu antagònic, un personatge feliç i lluminós que acaba sent víctima de les manipulacions del porter, obsessionat per ella. La contraposició d'aquests dos caràcters generarà el conflicte entre els dos personatges protagonistes, tot i que el porter no sortirà amb la seva.

Marta Etura ha explicat que és la primera vegada que s'endinsa en el suspens, i que en tenia moltes ganes, així com també de treballar amb Jaume Balagueró. En aquest aspecte Etura ha dit que "és un plaer" perquè és una persona "apassionada" amb la seva feina, i sobretot "amb molt sentit de l'humor", molt necessari en moments del rodatge d'aquesta pel·lícula tan sòrdida. Amb aquest aspecte coincideix amb Tosar, que creu que rodar amb Balagueró és "agradable" perquè "sap discernir entre el que funciona i el que no funciona en cinema".

Alberto San Juan, Iris Almeida, Pep Tosar o Amparo Fernández són alguns dels actors que completen el repartiment de Mientras duermes, un film que compta amb la producció de Julio Fernández, que ja ha confiat a través de Fílmax, amb altres projectes de Balagueró. El cineasta lleidatà acabarà de rodar el 23 de juliol, i confia que al llarg de l'any vinent pugui estrenar-se als cinemes del país, en principi entre els mesos de febrer i març.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios