www.diariocritico.com

L’artista ha guanyat el II premi Joan Miró

La videocreadora suïssa Pipilott Rist convida a experimentar noves relacions i sensacions cromàtiques a la Fundació Miró

La videocreadora suïssa Pipilott Rist convida a experimentar noves relacions i sensacions cromàtiques a la Fundació Miró

L’exposició, titulada Partit amistós-sentiments electrònics, es podrà veure fins a l’1 de novembre

miércoles 07 de julio de 2010, 17:42h

Un recorregut pels quinze anys de trajectòria de la videocreadora suïssa Pipilotti Rist és el contingut de l'exposició amb que la Fundació Miró culmina la segona edició del premi Joan Miró. La mostra recull 10 instal·lacions de la creadora, incloent-ne dues que s'han fet expressament per a la Fundació, on l'artista proposa a l'espectador un seguit d'experiències estètiques que tenen la intenció de renovar la seva mirada al món a través de sensacions positives i gratificants. L'exposició és un recorregut quasi oníric enfocat a transformar terapèuticament al visitant. Pippilotti ha creat també un homenatge a Joan Miró a través de dos vídeos que es projecten sobre l'escultura de l'artista català “Femme”.

Pipilotti Rist s'autodenomina com una artista anarquista que vol lliurar l'espectador de sentiments negatius com la culpa, els prejudicis o la vergonya. Amb aquesta finalitat, Pipilotti crea unes instal·lacions de videoart que suposen una invitació a experimentar noves relacions i sensacions cromàtiques visuals o sonores.

El seu treball li ha valgut el reconeixement de la Fundació Miró, qui ha decidit atorgar-li el II premi Joan Miró com a reconeixement a les seves indagacions artístiques. La cirereta d'aquest guardó és la mostra que s'inaugura dimecres 7 de juliol a la Fundació Miró i on també participa el Centre Cultural Caixa Girona.

L'exposició és un recull de 13 videoinstal·lacions, 10 a la Miró i 3 a Caixa Girona, que recorren els prop de 15 anys de carrera de la creadora Suïssa. Com ha explicat la cap de programació i projectes de la fundació, Martina Millà, la mostra “és un recorregut iniciàtic on es proposen un seguit d'experiències que capgiren les nostres sensacions estètiques habituals”.

Així l'artista proposa una mirada renovada cap a temes com el cos, la relació amb la natura, la comunicació, l'economia o la feminitat però sempre des d'una perspectiva que Millà ha definit de “bon rotllo”, és a dir sempre des de la positivitat, intentant “netejar l'espectador de males vibracions”. No en va la mostra es titula Partit amistós-sentiments electrònics.

Atès que el premi l'atorga la Fundació Miró i que Pipilotti té certa admiració pel creador català, l'artista ha creat també una peça especial pel fons de l'entitat. És tracta de dues projeccions de vídeo sobre l'escultura de Miró “Femme” que dialoguen amb la textura i l'estètica del pintor català.

La peça ha estat cedida pel col·leccionista Han Neskens i formarà part de la col·lecció del museu. Partit amistós-sentiments electrònics romandrà oberta fins l'1 de novembre d'aquest any.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios