www.diariocritico.com

De colors polítics múltiples

Els municipis "moralment exclosos de la Constitució" es reuneixen aquest diumenge a Port de la Selva

El monestir de Sant Pere de Rodes acollirà la trobada

lunes 30 de agosto de 2010, 19:17h

El Port de la Selva reunirà aquest diumenge als municipis que s'han declarat "moralment exclosos" de la Constitució Espanyola després de la retallada de l'Estatut. Segons informa l'Ajuntament de la localitat en un comunicat, ja han confirmat la seva assistència una vintena dels 68 municipis els plens dels quals s'han declarat exclosos de la Constitució.

Entre els municipis que han pres aquest acord, destaquen capitals comarcals com Vic, Vilafranca del Penedès (Barcelona), Ripoll, Banyoles (Girona) i Mollerussa (Lleida). L'organització informa que entre els ajuntaments adherits a la iniciativa, n'hi ha de tots els colors polítics, en els governs participen CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i partits independents.

La trobada tindrà lloc al monestir de Sant Pere de Rodes, i ja han confirmat la seva assistència els alcaldes de Vic, Sant Pere de Torelló, Calders, Santpedor, el Brull, Tagamanent, Arenys de Munt, Argentona, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor (Barcelona), Lladó, la Selva de Mar i Crespià (Girona).

Cal recordar que la mesura de considerar-se "moralment exclosos" de la Constitució va partir d'un seguit de municipis de Catalunya arran de la retallada que el Tribunal Constitucional va fer del l'Estatut. Als primers ajuntaments en adoptar la mesura s'han anat sumant, progressivament, la resta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios