www.diariocritico.com

Resposta a la reducció administrativa que pensa fer Mas

Geli vol enredar fent passar com a serveis socials al funcionariat innecessari que CiU vol suprimir

Geli vol enredar fent passar com a serveis socials al funcionariat innecessari que CiU vol suprimir

La consellera reconeix, però que Catalunya té una administració "millorable que pot ser més eficient i menys burocràtica"

jueves 23 de septiembre de 2010, 14:50h

La consellera de Salut, Marina Geli, ha sostingut avui que el pla d'ajust administratiu que vol aplicar el líder de CiU, Artur Mas, suposarà el desmantellament dels serveis socials de Catalunya que el tripartit ha impulsat en els últims set anys. "Això de voler reduir el 20% -de l'administració, la proposta de Mas-, dubto molt que mai ningú s'atreveixi a fer-ho. Si ho fa en tot cas és perquè vol desmuntar els serveis públics", ha afirmat la consellera en roda de premsa, tot oblidant que les propostes del líder de la federació convergent van en el sentit d'aprimar una administració exageradament engreixada i curulla de funcionariat del qual, en molts casos, se'n desconeix la funció que fa.

Així mateix, ha qualificat el discurs de Mas de "antic", perquè al seu parer els països més competitius del món, entre els quals ha citat Suècia, Singapur, Japó i Suïssa, el desenvolupament econòmic i les polítiques socials estan estrictament relacionats.

En aquest sentit, ha assegurat que el sector públic de l'atenció a les persones és el que més ocupació ha generat en els últims anys, i ha responsabilitzat a CiU i PP de les xifres d'atur actuals per haver desenvolupat un model econòmic basat en la "especulació" i no en la productivitat.

"Em fa l'efecte que el senyor Mas no coneix bé els serveis públics i que potser no els valori prou. Els serveis públics són mossos, són metges, són infermeres, són educadors socials. Són el patrimoni dels que no tenen patrimoni ", ha tancat.

Geli ha conclòs que Mas, per la seva condició de candidat a la Presidència de la Generalitat, hauria de "concretar més en les seves propostes" i especificar en quins sectors vol retallar el 20 per cent de l'estructura administrativa de Catalunya.

Preguntada per l'efecte que ha generat la despesa social a les arques públiques, la consellera ha assegurat que la Generalitat ha aconseguit reduir el seu deute, i ha explicat que qui va deixar els comptes de Catalunya amb deutes importants van ser els governs de Pujol i no el tripartit .

Geli ha conclòs que Catalunya té una administració "millorable que pot ser més eficient i menys burocràtica", però ha rebutjat que tingui un excés de funcionaris en comparació amb altres comunitats autònomes.

Defensa del perfil propi del PSC

La dirigent socialista ha destacat el perfil propi del PSC dins del Govern, esgrimint que els socialistes han impulsat reformes sense comptar amb els seus socis, si han cregut que eren importants per a Catalunya, com el Túnel de Bracons.

"Quan ha estat necessari hem estat valents. Majoritàriament les decisions del Govern s'han pres per absoluta majoria, però hi ha coses que el PSC, quan creu que és un tema de país, tira endavant tot i que sigui sol", ha assegurat sobre Bracons, una infraestructura que va comptar amb el rebuig d'ERC i ICV-EUiA.

Per Geli "l'accent del PSC" ha estat implícit en els grans temes de Catalunya, entre els quals ha citat la Llei d'Educació, que va comptar amb el suport del principal partit de l'oposició, CiU, i amb el rebuig d'un dels socis del Govern, ICV-EUiA.

La consellera ha refusat valorar si li agradaria acompanyar de número dos en les llistes per Barcelona al president de la Generalitat, José Montilla, i ha afegit: "De moment ocupo en una llista provisional, pendent del Consell Nacional, el número dos de les llistes de Girona".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios