www.diariocritico.com

Segons la conselleria de Salut

Les conseqüències de la depressió suposen per a Catalunya un cost de 750 milions d'euros anuals

La xifra representa el 0,4% del PIB català, per bé que els costos sanitaris directes són només el 21%

jueves 07 de octubre de 2010, 14:14h

La depressió li costa a Catalunya al voltant de 750 milions d'euros anuals per les despeses mèdiques que requereix el seu tractament i les pèrdues econòmiques associades a les baixes laborals que comporten, segons dades de la conselleria de Salut de la Generalitat fetes públiques amb motiu aquest dimecres de la celebració del Dia Europeu contra la Depressió.

La xifra representa el 0,4% del PIB català, si bé els costos sanitaris directes són només el 21%. En els pressupostos de Salut la depressió suposa només el 2%, en la seva majoria pels medicaments receptats.

El 79% dels costos restants, aquells que no són sanitaris directament, s'originen en la seva majoria per la incapacitat permanent -61%-, seguits de la incapacitat laboral temporal -34%- i fins i tot la mort -5 %-.

De fet, les pèrdues de productivitat laboral per incapacitat temporal s'estimen al voltant dels 200 milions d'euros a l'any, ja que prop de 33.000 persones causen baixa per aquesta raó. La mitjana de dies de baixa és de més de 100.

La Conselleria ha recordat que prop de 400.000 catalans majors de 18 anys pateixen depressió en la comunitat, dels quals dues terceres parts són dones. En concret, les autoritats sanitàries assenyalen que el 11% d'homes i el 24% de les dones van assegurar en l'última enquesta de salut de 2006 que patien problemes "crònics" d'ansietat i depressió.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios