www.diariocritico.com

22'2 quilòmetres

L'execució de l'últim tram del canal de reg Segarra-Garrigues s'ha iniciat aquest dimecres

Tindrà una capacitat de transport de 15 metres cúbics per segon perquè es pugui omplir embassament de l'Albagés

miércoles 29 de diciembre de 2010, 17:34h

El ministeri de Medi Ambient, a través de la societat estatal AcuaEbro, ha iniciat l'execució del cinquè i últim tram del canal de reg Segarra-Garrigues (Lleida). Aquest últim tram del canal té una longitud de 22,2 quilòmetres i desemboca a la presa de l'Albagés.

El 16 de novembre es van iniciar els primers treballs d'aclarida i desbrossament de terrenys a la boca sud del túnel de Bessons, al terme municipal de Cervià de les Garrigues, així com els moviments de terra preliminars, segons ha informat la subdelegació del Govern a Lleida.

L'últim tram del canal discorre pels termes municipals de Maldà, Arbeca, Omellons, la Floresta, les Borges Blanques i Cervià de les Garrigues, tots a la província de Lleida.

Tindrà una capacitat de transport de 15 metres cúbics per segon perquè es pugui omplir embassament de l'Albagés en les èpoques amb excedents de cabals en el de Rialb.

El Canal Segarra-Garrigues té un recorregut total de 84,7 quilòmetres, entre la presa de Rialb al riu Segre i la presa de l'Albagés al riu Set, i constitueix la columna vertebral de les obres que componen el sistema Segarra-Garrigues.

La seva finalitat és transformar en regadiu unes 70.000 hectàrees a Lleida amb diferents dotacions de reg, en funció dels requeriments ambientals de la Unió Europea.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios