www.diariocritico.com

Segons el Gremi de Pastissers

La crisi no afectarà als tortells de Reis

Les previsions són vendre aproximadament 850.000 unitats, com ha passat als darrers dos anys

lunes 03 de enero de 2011, 14:02h

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que els pastissers venguin uns 850.000 tortells de Reis a Catalunya, la mateixa quantitat des de fa dos anys, i calcula que cada família es gasti entre 18 i 30 euros.

En declaracions a Europa Press, el tresorer del gremi, Antoni Bellart, ha explicat que la festa de Reis "està molt assentada" i és per això que es manté la quantitat de tortells des de fa dos anys.

"Aquesta és la festivitat a la que menys ha afectat la crisi ", ha afirmat Bellart que ha afegit que aquest any han venut més torrons que l'any passat "però de formes més petites".

Encara que el tortell tradicional és de pasta de 'brioix' amb massapà, fruita confitada i sucre, Bellart ha assenyalat que també es preparen farcits de tòfona, nata, crema però que suposa "una agitació molt més gran en cada establiment".

Els tortells es comencen a elaborar el dia 4 però el dia fort és el 5 ja que passen tota la nit -des de les 9- preparant els tortells que van a vendre el dia següent.

Segons "una tradició pagana" qui troba la fava amagada dins el tortell ha de pagar el pastís, i el que dóna amb la sorpresa s'emporta la corona daurada que acompanya el tortell.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios