www.diariocritico.com

Crearà més continguts propis

El centre de producció de TVE a Catalunya aposta per ser el "laboratori de proves" tecnològiques de l'ens

L'assoliment d'acords amb TV3, entre els objectius

miércoles 19 de enero de 2011, 17:55h

El centre de producció de TVE a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) apostarà decididament aquest any per crear més continguts propis i ser el "laboratori de proves" tecnològiques de TVE, segons ha anunciat la directora de TVE-Catalunya, Ana Maria Bordas, en un dinar de premsa organitzat per l'Ateneu Barcelonès.

"Estem en un moment òptim i preparats", ha assegurat Bordas, recordant que la delegació catalana de la cadena ha assumit la direcció de Teledeporte i La 2 recentment, el que permet que Catalunya es projecti de manera força notable a Espanya i produeixi continguts amb accent català. De fet, ha subratllat que la TDT ha estat un revulsiu per a la delegació catalana, gràcies a la projecció de canals temàtics que s'han pogut gestionar des de Catalunya.

A més, Bordas ha assegurat que en els últims tres anys s'ha triplicat l'aportació de Catalunya als informatius, de manera que un terç dels estatals està nodrit de notícies catalanes.

A més de la programació temàtica i d'informatius, Catalunya destaca a nivell estatal per la seva producció pròpia d'entreteniment amb programes tan vistos com Mira quien baila i Los Lunnis, fets a Sant Cugat i portats al públic estatal.

No obstant això, Bordas ha assegurat que TVE camina ara cap a un altre model de programes d'entreteniment a causa del nou model de finançament exclusivament públic, que no fa atractiva TVE per a produccions que busquen molta publicitat.

Pel que fa a la reconversió tecnològica, Bordas ha definit Sant Cugat com el laboratori de proves nacional, que projecta les novetats del mercat audiovisual per dur-les després a Madrid, una cosa que està succeint amb l'emissió en proves en alta definició (HD) per a tot Espanya i la instal·lació d'un plató totalment integrat amb aquesta tecnologia.

Més català

Segons la directora de la delegació, és un objectiu de la cadena ampliar la informació en català a través del Canal 24 Hores amb desconnexions per a esdeveniments importants, com les comissions de control del Parlament.

No obstant això, Bordas ha assegurat que no està previst modificar la franja de desconnexió de la 2 que s'emet en aquest idioma -de 19 a 20 hore - i ha aclarit als productors -interessats en saber el seu marge de negoci amb TVE Catalunya- que la producció en català no compta amb molts recursos i que, en tot cas, s'està duent a terme internament amb fórmules de coproducció amb TV3.

"Hem de compartir els recursos que tenim i arribar a acords amb TV3", ha explicat Bordas, que ha remarcat que el pressupost destinat a la programació en català no permet produir programes de ficció ni contractar externament.

Precisament, ha valorat que després d'un any de no emetre publicitat, TVE s'ha beneficiat de bons nivells d'audiència, però s'ha vist perjudicada per nous problemes financers que obliguen a usar els recursos de forma "més prudent i selectiva".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios