www.diariocritico.com

CULTURA

Barcelona estrena un nou museu dedicat al Modernisme

Barcelona estrena un nou museu dedicat al Modernisme

miércoles 17 de marzo de 2010, 13:12h

Obres de Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Antoni Gaudí o Josep Puig i Cadafalch ompliran el nou Museu del Modernisme Català (Mmcat), una iniciativa privada dels antiquaris barcelonins Fernando Pinós i Maria Guirao. El nou equipament, que s’inaugura demà dijous al centre de la capital catalana (Balmes 48), obrirà les seves portes al públic el proper dissabte 20 de març.

 L’edifici modernista, projectat per Enric Sagnier a principi del segle XX, ocupa 1.000 metres quadrats del que va ser el magatzem de l’empresa tèxtil Fabra i Coats. Repartides en dues plantes, el públic hi trobarà exposades 215 obres de les 350 que formen la col·lecció Pinós, entre les quals hi ha peces d’Eusebi Arnau, Miquel Blay, Joan Brull, Gaspar Camps, Pablo Gargallo, Alexandre de Riquer o Anglada Camarasa.

Entre totes aquestes obres n’hi ha una de ben especial, de la qual els Pinós no s’han volgut separar mai. Es tracta d’una copa de marbre de 1905, d’Eusebi Arnau, que presidia la Casa Garriga Nogués (avui seu de la Fundació Godia) i que la desapareguda regidora de cultura Maria Aurèlia Capmany els va voler comprar fa unes dècades però que mai van voler vendre i ara s’ha convertit en el seu senyal d’identitat.

Els propietaris del nou museu tenen previst renovar cada any l’exposició permanent i exhibir les noves obres que s’hi vagin incorporant, i en un futur, preveuen organitzar exposicions temporals monogràfiques dels principals artistes del Modernisme. L’entrada al nou museu val 10 euros i ja s’ha integrat a la Ruta del Modernisme.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios