www.diariocritico.com

Jutjats per agressions durant la crisi anti-Bolonya

CCOO també critica la conselleria de Saura per "deixar sols" els mossos que "van fer només la seva feina"

Els judicis celebrats contra agents antiavalots han "indignat" al sindicat

lunes 19 de abril de 2010, 12:47h

El SME-CCOO ha sortit en defensa dels agents de la Brigada Mòbil que són jutjats per agressions durant la crisi anti-Bolonya. El portaveu del sindicat, Antoni Castejón, en declaracions a l'ACN, s'ha mostrat molt sorprès davant el fet que s'estigui deixant "sols" a mossos que complien "ordres" i "van fer només la seva feina". Quan es dóna l'ordre de "dispersar", subratlla, el reglament estipula "com colpejar si cal fer-ho". És "incomprensible" que ara s'estiguin jutjant "individualment" alguns antiavalots per una actuació "grupal". Castejón, que assegura que els judicis "han indignat" la unitat, demana una reflexió sobre com podrien afectar aquestes denúncies a futures actuacions de la Brigada Mòbil.

Els tres judicis que ja s'han celebrat contra mossos antiavalots han "indignat", segons el SME-CCOO, la Brigada Mòbil. Castejón ha demanat al Departament d'Interior, al capdavant del qual hi ha Joan Saura, que "no deixi sols" als agents davant el jutge i que es faci càrrec de les sancions que s'han imposat fins ara.

Antiavalots solidaris

Els 400 euros de la primera condemna a un agent de la Brigada Mòbil els van pagar entre tots els membres d'aquesta unitat. Van comptar també amb l'ajuda del SME-CCOO. Els diners d'aquesta segona condemna -1.000 Euros- han tornat a sortir de la butxaca de tots els agents de la Brimo.

Carta a Interior

El passat 2 de març el sindicat va enviar una carta al Departament demanant que fos aquest qui se solidaritzés amb els agents condemnat i pagués la sanció imposada. "Sempre que no es demostri que hi hagi mala praxis dels agent o un abús d'autoritat", es matisa en l'escrit.

Les declaracions del cap dimitit

Les declaracions del cessat cap dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, continuen sortint cares als membres de la Brigada Mòbil. El 18 de març a la nit, just després dels incidents, Olmos va reconèixer errors en les accions policials. Aquestes declaracions no han passat inadvertides als denunciants que, segons lamenta el SME, les han utilitzat davant el jutge per defensar la seva causa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios