www.diariocritico.com

S'ha començat a derruir la infraestructura ferroviària que hi havia fins ara

La futura nova andana de l'intercanviador de Sagrera-Meridiana comença a ser una realitat

Permetrà la connexió entre les línies R3, R4 i R7 de Rodalies amb l'L1, l'L5 i les futures L4 i L9 de la xarxa de Metro de Barcelona

viernes 21 de mayo de 2010, 20:16h

Les obres de l'estació de Sagrera-Meridiana continuen a bon ritme amb la demolició de l'antic túnel ferroviari de Rodalies. Els tècnics d'Adif han començat a derruir la vella infraestructura ferroviària per fer lloc a la nova andana de 200 metres de l'intercanviador de Sagrera-Meridiana, que permetrà la connexió entre les línies R3, R4 i R7 de Rodalies amb l'L1, l'L5 i les futures L4 i L9 de la xarxa de Metro de Barcelona. La volta del túnel s'està demolint per trams a sota d'una estructura de calaix de formigó de 370 metres, molt més espaiosa, que acollirà l'andana, els vestíbuls de l'estació i les entrades dels túnels de Metro i Rodalies. L'obra té un pressupost superior als 34 milions d'euros.

Adif és l'empresa encarregada de construir l'intercanviador de Sagrera-Meridiana, que serà un dels pols estratègics de la xarxa de transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona. La seva construcció s'emmarca en l'acord signat el 17 de maig de 2007 entre el Ministeri de Foment i la Generalitat per a la realització d'obres de millora de la xarxa d'ample convencional a Catalunya.

Un cop finalitzi la demolició del túnel, es rebaixarà la rasant ferroviària i es construiran l'andana i els forjats, de manera que els trens de Rodalies i de Metro tindran les seves vies al mateix nivell i això permetrà donar continuïtat al vestíbul, que actualment està dissenyat en dues altures.

Actualment, Adif està executant els futurs accessos del costat muntanya i el vestíbul de l'estació de Sagrera-Meridiana, que s'ubica en l'entorn del carrer Martí i Molins. Aquest accés comptarà amb escales fixes, una escala mecànica i un ascensor adaptat per a persones amb discapacitat.

Els usuaris de Rodalies s'han vist afectats per un tall en el servei entre les parades de Sant Andreu Arenal i Arc del Triomf, que es va iniciar el 28 de març i es preveu que duri fins el 12 de setembre. Per la seva banda, els veïns i de la zona i els vehicles que accedeixen a Barcelona per la Meridiana també han patit restriccions en el trànsit durant els darrers mesos.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios