www.diariocritico.com

Vilaweb també organitza divendres una lectura de poemes

Una vintena de poblacions valencianes celebren dissabte la primera Festa Estellés en homenatge al poeta

Una vintena de poblacions valencianes celebren dissabte la primera Festa Estellés en homenatge al poeta

La festa coincideix amb el dia del naixement del poeta i consistirà en un gran àpat popular

jueves 02 de septiembre de 2010, 18:07h

A iniciativa de l’escriptor Josep Lozano, i amb el suport de diverses entitats, una vintena de poblacions valencianes celebraran aquest dissabte la primera edició de la Festa Estellés, un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 - València, 1993). La festa coincideix amb el dia del seu naixement, 4 de setembre, i s'insipira en l’anomenat “Burns Supper”, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796) i que consisteix en un gran àpat popular.

La Festa Estellés copia també el ritual del “Burns Supper” en tres detalls bàsics: cuinar un plat típic valencià regat amb beguda de la terra; llegir un poema representatiu d'Estellés; i cantar poemes i cançons d'uns altres autors. El sopar es farà dissabte a Alboraia, Alginet, Benimaclet, Benimodo, Benaguasil, Benircarló, Burjassot, Canals, Dénia, Elx, Guardamar, la Núcia, Manuel, Montcada, Montserrat, Otos, Picanya, Sant Joan, Teulada, Torrent, Vilamarxant i Vinaròs.

La festa també es farà a Barcelona, el dia 10, promoguda per Espai País Valencià. A més, demà mateix, divendres 3 de setembre, i en motiu de la Festa Estellés, VilaWeb ha organitzat una lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés a les 19.00 a l'Espai VilaWeb (carrer Ferlandina, 43 de Barcelona). La lectura és oberta a tothom i durarà dues hores. El dissabte 4 de setembre VilaWeb se sumarà a la Festa amb un vídeo resum de la lectura de poemes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios