www.diariocritico.com

Amb dos membres més de la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona

El quart tinent d'alcalde, Ramon García-bragado, declara aquest dimecres com a imputat en el 'cas Palau'

Dijous passaran per les dependències judicials Fèlix Millet i Jordi Montull

martes 07 de septiembre de 2010, 18:40h

El quart tinent d'alcalde, Ramon García-bragado, el gerent municipal, Ramon Massaguer, i el director jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, que formaven la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament quan es tramitava l'hotel del Palau, declararan aquest dimecres com a imputats davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de Barcelona, que instrueix el cas.

Els tres -com també l'arquitecte Carlos Díaz, que declararà el dijous- estan acusats de presumptes delictes continuats de falsificació de document oficial i prevaricació, i ja van declarar una vegada com a testimonis, encara que mai com a imputats. Dijous també s'asseuran davant la jutge l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. El dia 17 declararan com a testimonis l'advocat de la Generalitat Josep Lluís García-Ramírez i l'advocat del bufet Roca i Junyent Lluís Saura.

A finals de juny, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va acceptar la renúncia "provisional" de García-bragado, a les seves competències com a regidor d'Urbanisme. En una compareixença davant els mitjans de comunicació a l'Ajuntament, i al costat del quart tinent d'alcalde, Hereu es va mostrar "absolutament convençut de la honorabilitat" d'aquest i del gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, i també de la correcta tramitació de l'hotel. No obstant això, Hereu va assegurar que actuarà "amb totes les conseqüències i sense reserves" si la jutge determina que han comès algun delicte.

Segons la jutge, l'ex cúpula d'Urbanisme va ocultar "la veritable titularitat d'Olivia Hotels" sobre els terrenys on s'havia de construir l'hotel del Palau, "faltant a la veritat en la tramitació, amagant una operació especulativa existent en favor d'un tercer", que s'hauria frustrat de conèixer aquesta titularitat. La presumpta ocultació de l'autèntic titular es va poder haver fet perquè no comportés un obstacle en la tramitació "o arribés a paralitzar". Segons la jutge, Massaguer va actuar d'aquesta manera per agilitzar els tràmits del procés urbanístic, a petició del propi Montull.

García-bragado va indicar a l'arquitecte Carlos Díaz, prèvia conversa amb Massaguer, els passos que havia de seguir perquè el projecte avancés amb èxit abans de signar els convenis amb la Fundació i la Generalitat, arribant a "preveure que donés el vistiplau a un document que havia sotmetre's a examen posterior de l'administració, així com la falta de publicitat del conveni i la necessitat que Millet controlés políticament a tots els partits ".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios