www.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Xavier Sala i Martín anuncia que votarà Laporta al seu article de 'La Vanguardia' d'aquest dimecres

Xavier Sala i Martín anuncia que votarà Laporta al seu article de "La Vanguardia" d'aquest dimecres

Destaca l'honestedat i valentia del líder de SI

martes 16 de noviembre de 2010, 20:41h

Apareixerà aquest dimecres a La Vanguardia però figura des de dilluns 15 a la seva pàgina de Facebook l'article en el qual Xavier Sala-i-Martín anuncia que votarà SI o el què és el mateix, Joan Laporta, en les eleccions del proper 28 de novembre al Parlament de Catalunya. Al mateix diu que "Artur Mas serà un bon president" i el votaria en circumstàncies normals. Però ara, "és l'hora de la valentia. Per aquestes raons, jo no votaré Artur Mas". I és així com explica el seu vot per la candidatura de Joan Laporta.

Comença Xavier Sala i Martín el seu article recordant que "si les enquestes no tornen a fallar estrepitosament, falten només 11 dies perquè acabi el malson i el pitjor Govern de Catalunya abandoni la poltrona". Després d'analitzar les prediccions i a`puntar algunes de les mancances tripartites, Sala i Martín diu que "ens queda Artur Mas" a qui ell votaria sinó fos perquè ara "és l'hora d'evitar majories absolutes, és l'hora de fer fora els socialistes del poder i és l'hora de la valentia". I explica perquè la seva papereta no anirà per Mas.

Explica Sala els problemes que comporta una majoria absoluta i per això és un "error" fer-ho quan CiU està a les portes de la mateixa. Perquè, si no la té, amb qui s'aliarà la federació? es pregunta. I adverteix aquí dels perills d'una sociovergència desitjada per molts que impediria acomplir amb la necessitat principal que "crec que és de la màxima importància que els socialistes siguin expulsats de la Generalitat: i votar CiU no garanteix aquesta expulsió. L'única manera de garantir que ni CiU tingui la majoria absoluta ni que CiU depengui del PSC és que depengui d'una altra força nacionalista". I aquí descarta a ERC "per la seva manifesta traïció als seus propis ideals" i indica que "només ens queden Solidaritat Catalana (Joan Laporta) i Reagrupament (Joan Carretero).

Tot això, i en el marc en el qual el Tribunal Constitucional ens ha privat d'avançar en els marges de la Carta Magna, fa que ara calgui valentia. "CiU és un partit essencialment covard perquè té massa flancs i massa deutes. Necessitem persones noves i valentes", escriu.

I indica que, "en aquest sentit, el meu candidat és Joan Laporta", de qui explica les seves principals virtuts i en destaca que és "absolutament honest, de la màxima integritat, extraordinàriament intel·ligent i, a més, és la persona més valenta del món".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios