www.diariocritico.com
'Premis' a la invisibilitat de les dones

"Premis" a la invisibilitat de les dones

jueves 18 de noviembre de 2010, 07:58h

Sota el lema "No pot haver un bon periodisme sense igualtat de gènere", Carme Freixa, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, va presentar els "Premis a la Comunicació No Sexista". Des de fa 18 anys aquesta associació lluita per la igualtat i denuncia que :

- La representació femenina en els mitjans de comunicació és d’ un 23%.

- Tans sols en un 9% dels casos els experts consultats a les notícies són dones.

-Els homes són protagonistes d’ un 73% de les històries que surten als mitjans, les dones d’un 27%.

-La gran majoría de les històries que s’expliquen tendeix a reforçar els estereotips socials

- Les periodistes signen un 34% de les històries mentre el 66% que resta és reportat pels periodistes. El periodisme dels matins, conduït per homes, el periodisme que es fa a la tarda, més lleuger, conduït per dones…

-Encara hi ha diaris que porten pàgines on es pot "comprar" dones…

- Les dones periodistes (78%) contribueixen més que els homes periodistes (72%) a sostenir els clixés existents.

Amb els esmentats premis es vol ajudar a corregir aquesta situació. Aquest any les dones periodistes han denunciat que "l’esport femení d’élit no surt als mitjans, no hi ha esponsors, no arriva al gran públic…" I per això han donat els premis a "les males pràctiques" als diaris Sport i Mundo Deportivo.

Els guardons a les " bones pràctiques , per valorar el periodisme riguròs i de qualitat que fa visibles a les dones i a les seves actuacions" ha premiat a professionalsq com Julia Otero, Miguel Molina i Joana Bonet. Altres guardonats van ser la periodista i escriptora Margarita Rivière, premi a "la trajectòria periodística", l’escriptora e investigadora Remedios Zafra, el Col.legi de Periodistes i la Paeria de Lleida, El Periòdico de Catalunya, la Consellería d’ Interior, la presentadora Mima Garriga i la revista Entreacte.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios