www.diariocritico.com

Acord gairebé tancat

Ryanair continuarà operant a l'Aeroport de Girona com a mínim fins el 2015

L'operació, però, necessitarà la ratificació del Govern d'Artur Mas

miércoles 22 de diciembre de 2010, 17:53h

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha avançat aquest dimecres que l'acord amb Ryanair perquè segueixi operant a l'Aeroport de Girona està "gairebé tancat" i garantirà la seva permanència entre quatre o cinc anys més.

En una trobada amb mitjans, ha explicat que el conveni -que subscriurà l'aerolínia irlandesa amb l'AGI, Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines- s'havia de signar aquest dijous, però el temporal de neu que afecta diversos aeroports europeus ha impedit a directius viatjar fins a Girona.

Espadalé ha recordat que l'acord actual serà "un acord d'intencions" amb la Generalitat, Diputació de Girona i la Cambra, però serà el futur govern de CiU qui haurà de avalar i ratificar.

Ryanair i les administracions gironines compten amb un conveni vigent fins a finals de 2011, però l'inici dels vols de la companyia a l'Aeroport del Prat, a Barcelona, han accelerat la negociació del nou.

A més, l'aerolínia demanava més diners per continuar la seva activitat en el Girona-Costa Brava -12 milions d'euros-, una quantitat que l'AGI es va negar a desemborsar. Ryanair també té bloquejada la venda de bitllets des de l'Aeroport de Girona per la temporada d'estiu a la seva pàgina web.

L'acord, segons ha comentat Espadalé, garanteix que l'Aeroport de Vilobí d'Onyar (Girona) tingui vols suficients per tenir uns quatre milions de passatgers a l'any. Les dues parts també han acostat posicions després que Aena rebaixés les taxes a l'aeroport gironí, ha explicat.

El president de la cambra gironina no ha concretat quines seran les dades i xifres definitives del conveni, que encara no té data per signar.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios