www.diariocritico.com

Treballen 3 hores i 8 minuts durant 215 dies anuals

Lluís Recoder recorda als maquinistes de Renfe que són uns "privilegiats" que guanyen 60.000 euros l'any

La Generalitat podria exigir a Renfe que tornés els bitllets "a les víctimes dels retards"

miércoles 26 de enero de 2011, 19:14h

El conseller de Territori, Lluís Recoder, ha afirmat aquest dimecres que els maquinistes de Renfe són un "col·lectiu privilegiat". Recoder ha explicat que aquests que ara estan provocant molèsties als viatgers de Rodalies cobren a l'any 60.000 euros i treballen 3 hores y 8 minuts en els 215 dies que treballen durant l'any.

Lluís Recoder recorda als maquinistes de Renfe que són uns 'privilegiats' que guanyen 60.000 euros l'any

En una entrevista a Els matins de TV3, Lluís Recoder ha explicat la situació de privilegi que tenen els maquinistes de Renfe, tant pel que fa sous com per hores de treball respecte de la resta de treballadors del país.

Comparant-los en certa manera amb els controladors aeris, Recoder ha dit que aprofiten una situació de força per, periòdicament, posar noves reivindicacions sobre la taula. Les paraules del titular de Territori són la resposta a la situació caòtica que es viu des de dilluns a Rodalies, quan un grup de maquinistes va endegar una vaga encoberta en protesta per la retallada dels períodes de descans.

Recoder ha manifestat, en relació a la qüestió, que per a ells qualsevol excusa pot ser bona. Des de la Generalitat, ha dit Lluís Recoder que les solucions més immediates poden passar per "donar instruccions a Renfe en el sentit que es tornin els bitllets a les persones que siguin víctimes del retard". També ha demanat a la companyia un "esforç en informació". Tot i els problemes que comporta el traspàs insuficient que el tripartit va aconseguir en matèria ferroviària, l'actual màxim responsable de la competència ha dit que "no la retornarem, perquè així no es resol res".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios