www.diariocritico.com

"No va quallar la percepció", ha assegurat

Celestino Corbacho reconeix que 'el tripartit no va ser una bona opció'

Celestino Corbacho reconeix que "el tripartit no va ser una bona opció"

Segons l'ex ministre de Treball i Immigració, era difícil que "socialistes i independentistes" poguessin comprendre l'entesa

jueves 02 de junio de 2011, 18:28h

El diputat del PSC al Parlament Celestino Corbacho ha assegurat aquest dimjous que "el tripartit no va ser una bona opció". L'ex ministre de Treball i Immigració, que va tornar a Catalunya per formar part d'una llista al Parlament que qui sap si hagués repetit l'opció en cas d'haver estat possible després del 28 de novembre ha afegit que "no va quallar la percepció" com a ens de Govern sinó que es va imposar la visió tricèfala del mateix.

Celestino Corbacho ha comparegut al plató de Josep Cuní, a TV3, per parlar de l'actualitat política. En un moment donat de l'entrevista ha sortit el tema del tripartit i la posterior davallada socialista a les eleccions al Parlament, que ha continuat, el 22 de maig, amb l'ensopegada tant o més gran als Ajuntaments. Ha estat en aquest moment quan Corbacho ha fet acte de contrició i ha renegat d'una fórmula que tenia les seves dificultats en part, també, per la poca cultura de Governs de coalició que hi ha entre els ciutadans del país. A més, però, ha reconegut que era difícil que militants i simpatitzants "socialistes i independentistes" poguessin comprendre una entesa d'aquest tipus. Tot i això, qui va ser número 3 socialista en la relació de candidats a l'hemicicle català ha defensat que aquells governs van fer una bona gestió però també "molt de soroll". Qüestionat sobre si el tripartit va estar mancat de lideratge, Corbacho ha negat que fos així però ha admès que es donava una imatge de que hi havia tres partits amb els seus respectius interessos. Continuant amb les crítiques, ara en un altre àmbit, també ha focalitzat en el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per no haver reconegut a temps la crisi. Alhora, també s'ha mostrat partidari d'un aprimament de les administracions per a lluitar contra la crisi, oblidant, segurament, que els dos tripartits el que van fer va ser engreixar-les. Però com que avui ha tocat criticar aquella fórmula de Govern, potser tampoc cal retreure-li que no fes esment de la dada.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios