www.diariocritico.com

Situació desembussada

Miguel Ángel Gimeno Jubero substitueix Maria Eugènia Alegret al capdavant del TSJC

El resultat han estat de 13 vots per Gimeno, set per Alegret i un vot en blanc

jueves 28 de octubre de 2010, 15:59h

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha elegit Miguel Ángel Gimeno Jubero com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en substitució de Maria Eugènia Alegret. Amb la designació, es desembussa una situació que havien denunciat els membres del màxim òrgan judicial català, que reclamaven al CGPJ -òrgan amb potestat per a designar la màxima autoritat a Catalunya en matèria judicial- que fes efectiu el nomenament.

La terna integrada per l'actual presidenta, Maria Eugènia Alegret, i els magistrats Joaquín Bayo Delgado i Miguel Ángel Gimeno, eren els que optaven a la presidència del TSJC. El resultat d'aquesta votació ha estat de 13 vots per Gimeno, de Jutges per la Democràcia (JpD), set per Alegret, d'Associació Professional de la Magistratura (APM) i un vot en blanc.

El Consell també ha triat com a presidents dels tribunals superiors de justícia d'Andalusia i Comunitat Valenciana a Lorenzo del Riu i Pilar de l'Oliva (APM), respectivament, segons ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la portaveu del CGPJ, Gabriela Bravo.

Preguntada per què cada un dels elegits per als llocs de València, Andalusia i Catalunya -els que han suscitat més polèmica- pertanyen a una associació judicial diferent, Bravo ha desvinculat aquesta circumstància de la política de nomenaments del CGPJ que, segons ella , actua únicament per criteris de mèrit i capacitat.

Sobre la plaça vacant al Tribunal Suprem en què no hi ha hagut acord, la portaveu del CGPJ ha assenyalat que encara està pendent fa més de dos anys, cal una capacitat de consens i diàleg que ara no existeix sobre aquest lloc, tot i que espera que pugui ser cobert abans que finalitzi l'any.

Aquest dijous també s'han designat els presidents per als TSJ de Canàries, de Castella-la Manxa i de Castella i Lleó, en ser reelegits en els seus respectius càrrecs Antonio Juan Castro Feliciano (17 vots), Vicente Manuel Rouco (17 vots) i José luis Concepció (20 vots).

Els nomenaments s'han acordat durant el ple celebrat aquest dijous i han estat possibles perquè tots ells han aconseguit el suport de, almenys, tretze dels 21 vocals del CGPJ per sortir elegits.

Trajectòria de Gimeno

Miguel Ángel Gimeno va ingressar a la carrera judicial el 1987 i sempre ha exercit a Catalunya. El seu primer destí va ser el Jutjat número 3 de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), on va estar un any.

El 1988 va passar a ser titular del Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona fins que el 1993 va ser destinat com a magistrat a l'Audiència de Barcelona, concretament a la Secció Desena, per passar l'any 2000 a la Secció Sisena, on va exercir com magistrat- president.

Nascut a Binèfar (Osca) el 4 d'octubre de 1950, Miguel Ángel Gimeno, membre de l'associació Jutges per la Democràcia, va estudiar Dret a les universitats de Lleida i Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios