www.diariocritico.com

Comentarios

Comenta esta noticia    ( 16 comentario(s) en este foro )

Ir a la Portada Ver m�s foros Insertar comentario  
Pg. 1 / 2  ir a la página 
 
rafel·let
31/07/2012
06:32:02 PM
Ref. 11056
Valencià i català són dialectes de la mateixa llengua. El que és increible és que hi haja gent (sobre tot a la ciutat de València) que opine el contrari. I no veuen que el veritable enemic és el castellà, que s'ha extés com un càncer gracies a 300 anys de dominii castellà.. uy, perdó! ...espanyol.
(0)   (2)  
Nelo Llombart
31/07/2012
04:19:14 PM
Ref. 11052
No se a qui et referixes, pero per a començar veig que escrius en castellà. Els dius "palurdos" als que no pinen com tu. Be va la cosa. En acabant parles de "la academia de la lengua valenciana" i ya m'agradaria a mi que existira. Suponc que t'hauras confòs i voldries dir l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Una llàstima. Dius que eixa acadèmia (que no existix) fa anys que ho digué i que el Consell en diverses ocasions l'ha renovat. No entenc res. T'hauries d'explicar millor. De totes les maneres, te diré, per si t'agarres a lo del criteri d'autoritat, que hauries de coneixer qué opinen d'això grans pensadors o filosofs com es el cas de Bertrand Russell: "Encara que tots els experts coincidixquen (i no es el cas), poden molt bé estar equivocats". La veritat es que lo vostre es no tindre ni idea i a pesar d'això vos permeteu la llicència de descalificar automàticament als contraopinants. Seguiu per eixe camí que aneu bé. L'inòpia i el dogmatisme vos faran lliures.
(0)   (0)  
Nelo Llombart
30/07/2012
06:57:43 PM
Ref. 11001
En el meu cas no hi ha cap d'interés en separar allò que no ha estat unit mai. En quant a la referencia a Hitler només las faç per a donar a entendre que no hi ha res que no puga qüestionar-se, que siga intocable, que no puga caure. Només per això. El dubte es el principi de la sabiduria (Aristòtil) i qui no dubta, reflexiona, investiga, compara, se n'ix del marc impost i fa l'anàlisis en un marc superior, no va ni d'ací al cantó. Dic açò perque en la societat actual, en la que estem encara molt llunt de viure en un marc realment democràtic, se venen idees que son poc menys que dogmes de fe (podem trobar molts eixemples en les causes de la crisis actual). I aço de l'unitat de la llengua es una d'elles. Veig que no te pares molt en allò que dic de la sociollingüistica i els llingüistes reconeguts. Pareix que o no t'interessa o no tens ni idea del tema. Pero te diré més, lo de l'unitat de la llengua es una qüestió exclusivament politica. Ahí no juga en absolut la ciencia. No se si coneixes casos en Europa de realitats llingüistiques en manco diferencies de les que hi ha entre el valencià i el català (i no digam el mallorquí, el gran desconegut) i hui per decisions exclusivament politiques son reconegudes com a llengües independents: moldau - romanés, chec - eslovac, islandés - noruec, danés - feroés, portugés - gallec, serbi - croata, etc. Obrigam les portes i que entre la llum. Fem possible un marc de discussió i reflexió al que s'ha negat clarament l'Universitat, per posar només un eixemple. Deixeu d'embolicar fent creure a la gent que aci només hi ha que dos camins possibles: el dels "progres" valencianistes (en realitat filocatalanistes. Ho demostre quan volgau) i el dels coneguts com a "blaveros" que son antivalencians, que nomes parlen castellà i que, a més, son espanyolistes. I davant d'aço dieu: trieu. Vos queda perfecte. Pero ¿per quan de temps més aneu a poder ocultar la realitat valenciana en la seua totalitat? Sapiau que en som més dels que cregueu que no acceptem ni un cami ni l'atre, que som, i no ho ocultem, nacionalistes valencians i com a tals reivindiquem la nacionalitat valenciana, el territori entre els rius Cenia i Segura i la llengua propia (la valenciana), entre atres coses. ¿Tenim dret a fer-ho o haurem de demanar perdó
(1)   (0)  
Raquel
30/07/2012
01:44:59 PM
Ref. 10991
No puc entendre quin interès teniu en separar tots dos dialectes, clavant a Hitler pel mig per tal de tractar que la vostra argumentació tingui més pes, sense adonar-se que la fa més ridícula (si es pot, ja que hem obviat que a aquest text no s'han emprat les normes de Castelló, que suposen l'estàndard a l'hora d'escriure en català/valencià/comcollonslivulgaudir (i desprès ens queixem quan els llatins escriuen a castellà "haser" i coses per l'estil)). Ja prou, senyors i senyores. Què més proves necessiteu per reconèixer l'unitat de la llengua?
(1)   (1)  
nuj
30/07/2012
12:54:55 PM
Ref. 10973
me cansa tanto palurdo blavero diciendo tonterías, esto es algo que la academia de la lengua valenciana hace años que dijo, y por varias veces el Consell la ha renovado hasta la saciedad.
(0)   (0)  
Pikertom
30/07/2012
12:30:02 PM
Ref. 10967
David, este pais lingüística y política van unidos. Debes ser joven, no lo se, para no saberlo. Históricamente, antes, durante y después del franquismo las leyes sobre lingüística son políticas. Antes: aprobación en los parlamentos vasco, catalán y gallego de las leyes que oficializaban sus respectivas lenguas, posicionamiento político entre partidarios y detractores de dichas leyes, enfrentamientos políticos entre ambas partes. Durante: eliminación de las leyes lingüísticas y persecución represiva y política contra los hablantes de dichas lenguas. Después: aprobación en los parlamentos de la oficialidad de dichas lenguas, enfrentamiento entre el estado centralizado y las regiones antes aludidas, etc. ¿Criterio? ¿Cual es el tuyo?
(0)   (0)  
Rafa
29/07/2012
11:58:31 PM
Ref. 10965
No se obliga a nada, simplemente reconoce lo que es un hecho incuestionable y viene a decir lo que es ya archisabido. Catalán, valenciano, mallorquin etc. es lo mismo. Lengua y dialectos. Y que dejen de hacer el ridículo culturalmente hablando. XD.
(0)   (0)  
Tonety
29/07/2012
10:44:49 PM
Ref. 10964
El Tribunal Supremo de Madrid, condena a los valencianos a hablar en catalán. PD: Los catalanes se alegran y lo celebran. El mal al pueblo valenciano le viene de poniente y tramontana.
(0)   (0)  
Juan Pedro
29/07/2012
10:04:19 PM
Ref. 10963
Tienes bastante razón
(0)   (0)  
Juan Pedro
29/07/2012
10:03:17 PM
Ref. 10962
Son bastante chaqueteros estos de Diario Crítico solo hay que irlos siguiendo su trayectoria y os dareis cuenta
(0)   (0)