https://www.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha martes, 11 de mayo de 2010

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
José María Roig, consejero de Innovación, Empresa y Empleo

El viernes el Ministerio de Trabajo aceptó el ERE que afecta a 150 trabajadores de la planta de Alsasua
El consejero de Innovación, Empresa y Empleo del Gobierno de Navarra, José María Roig, ha mostrado hoy su "colaboración" e "impulso" para que "esos traslados que Gamesa ha ofrecido - para los trabajadores de Alsasua- y constan en el ERE se lleven a cabo".

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Propuso que los ciudadanos disponiendo de alimentos de calidad a precios razonables


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Medel y Arcos Moya firman la escritura


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Primera encuesta sobre la percepción de los servicios públicos

La valoración es muy superior a la obtenida por la administraciones en España
La ciudadanía navarra ofrece una valoración ‘bastante positiva’, de un 6,37 sobre 10, del funcionamiento del conjunto de las Administraciones Públicas en Navarra.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Con la nueva Ley General Audiovisual estas infracciones se consideran de "muy graves"


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Valora positivamente el Plan Extraordinario de Infraestructuras

La institución reclama que las licitaciones ligadas al PEI se inicien en el segundo semestre de 2010

La Cámara de Comercio de Barcelona ha reclamado hoy que las licitaciones de infraestructuras asociadas al Plan Extraordinario de Infraestructuras (PEI) del Gobierno se inicien en el segundo semestre de este año, y que por tanto, sólo se incluyan proyectos en un estado avanzado de tramitación. Entre estas actuaciones, la Cámara considera primordiales todas las relacionadas con el Corredor Mediterráneo, tanto viario como ferroviario, incluidos la autovía orbital B-40 y los nuevos accesos terrestres al Puerto de Barcelona. También considera importantes los desdoblamientos de la N-340 en la autovía del Mediterráneo (A-7), de la N-II en Girona (A-2), y de la N-240 entre Tarragona y Lleida.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Por la nube de ceniza procedente del volcán Eyjafjalla
Martes 11 de mayo de 2010
Noticias

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Aceptaría así el cargo ofrecido por el Consejo de la Fiscalía

El juez de la Audiencia Nacional Baltasar Garzón solicitó este martes al Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) el traslado al Tribunal Penal Internacional para incorporarse como asesor externo de la Fiscalía, informaron fuentes próximas al magistrado. De esta forma, el magistrado podría evitar ser suspendido en sus funciones jurisdiccionales como resultado de las tres causas en las que está imputado por el Tribunal Supremo, según explicaron fuentes del órgano de gobierno de los jueces.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
De cara a assolir els objectius pel que fa el TC

Acusen a la federació d'aïllar-se en les seves propostes

El coordinador de diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, creu que l'única manera per aconseguir l'objectiu de renovar el Tribunal Constitucional (TC) i modificar la llei orgànica de l'alt tribunal es "atraure el PSOE a aquestes posicions". "Estem convençuts que ens n'acabarem sortint però ara l'important és saber que faran la resta de forces polítiques", ha assegurat. Per això ha demanat a CiU que no presenti propostes al Congrés "aïllades" sinó que se sumin a una estratègia unitària de totes les forces catalanistes al Congrés.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Facilitarà diversos enllaços relacionats amb el TAV i l'Aeroport del Prat

Abastarà 47.000 metres quadrats

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat avui el procés de licitació de les obres de construcció del Centre Intermodal del Baix Llobregat. El nou centre es licita per un import de 80 milions i amb la previsió que les obres comencin durant el segon semestre d'aquest any i es pugui finalitzar el 2013. L'intercanviador substituirà l'estació actual de Rodalies del Prat de Llobregat i facilitarà l'enllaç entre el TAV, Rodalies, Mitja Distància, la connexió ferroviària amb l'aeroport del Prat i les línies de metro L1, L2 i L9, així com amb diferents línies d'autobús. Es calcula que el centre donarà servei a uns 17 milions de passatgers el 2025.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Amb tres lleis més

Alhora, es debatrà l'informe del curs passat del Síndic de Greuges

El Parlament aprovarà durant el ple de dimecres i dijous cinc lleis, entre les que destaca la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència i la de l'Agència Catalana d'Inspecció de Treball. També s'aprovaran la Llei del pla estadístic de Catalunya 2011-2014, la de declaració del parc natural del Montgrí i la Llei del Consell de Governs Locals. Així mateix el ple també debatrà l'informe del Síndic de Greuges del 2009, primer punt de l'ordre del dia que anirà a càrrec del Síndic de Greuges, Rafael Ribó. El síndic va atendre 28.504 persones l'any passat i va fer 24.960 actuacions, la major part per qüestions d'urbanisme, habitatge i serveis socials.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
L'Estat també s'ha d'aprimar, diu Nadal

La reducció no afectarà ni a les polítiques socials ni a la sanitat ni a l'educació

El Govern de la Generalitat durà a terme retallades en el seu pressupost, encara que no eliminarà cap de les 13 conselleries de què actualment disposa, segons ha avançat el conseller de Politica Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, un cop finalitzat el Consell Executiu. Nadal ha afegit que no poden carregar-se només a les autonomies els problemes ocasionats per la crisi, així que també cal que l'Estat s'aprimi.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Garzón pretende marcharse a la Corte Penal Internacional de la Haya

El alcalde de Zaragoza, Juan Alberto Belloch, afirmó este martes que la prevaricación es un delito que no se le puede perdonar a un magistrado y que, aunque "la gente piensa que se prevarica para hacer algo injusto", se puede prevaricar incluso "para hacer el bien". Belloch dijo esto, en relación con la situación del juez de la Audiencia Nacional Baltasar Garzón, que será juzgado por un presunto delito de prevaricación, durante su investigación de los crímenes del franquismo.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Para responsabilizar a las administraciones en la apertura de fosas

IU-ICV ha acordado este martes con el PSOE una moción que defiende a quienes investigan los crímenes del franquismo y que pide la modificación de la Ley de la Memoria Histórica, de manera que se garantice la responsabilidad pública e institucional en las labores de búsqueda y exhumación de fosas de víctimas.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Malgrat que García-Bragado ho nega

Les deficiències es manifesten tant en els punts físics com per internet

L'Ajuntament de Barcelona encara no té totalment solucionats els problemes de connexió que impedeixen que tots els punts de votació estiguin funcionant amb normalitat. Malgrat que el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha dit aquest dimarts al matí que tot el sistema "funciona amb normalitat", el consistori ha reconegut que encara un 4% dels punts mantenen incidències, i fins i tot dos d'ells tenen els problemes en la connexió per solucionar. Pel què fa a les votacions per Internet, l'Ajuntament assegura que funciona "amb normalitat", tot i reconèixer que en casos de càrrega de la xarxa es registra "una major lentitud".


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Com més alt és l''status', més presència té aquesta llengua

Quatre de cada 10, parelles castellanoparlants es dirigeix als seus fills en català

Un total de 4 de cada 10 parelles d'origen castellanoparlant parlen en català amb tanta o més intensitat que en castellà amb els seus fills, segons l'estudi Llengua i joves. Usos i percepcions lingüístics de la joventut catalana presentat aquest dimarts. Aquesta xifra reflecteix un canvi generacional, ja que els pares dels enquestats només utilitzaven el català per dirigir-se a ells en un cas de cada deu. La investigació afirma que aquesta tendència compensarà el desequilibri entre catalanoparlants i castellanoparlants d'origen. L'estudi també constata que l'augment de l''status' va aparellat amb una major tendència a parlar el català. Tot i aquestes dades positives, la meitat dels joves d'entre 15 i 34 anys (51,8%) parlen només o sobretot castellà, enfront el 34,8% que només o sobretot ho fan en català.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias

Tras la brillante temporada del delantero argentino