www.diariocritico.com

Diu que els diputats del PSC al Congrés "per descomptat" han de votar diferent del PSOE

Castells deplora la tebior de Zapatero i demana unitat al Congrés

Castells deplora la tebior de Zapatero i demana unitat al Congrés

viernes 30 de abril de 2010, 12:07h

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha criticat al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per la seva tèbia defensa de l'Estatut i ha advocat per sumar els 25 diputats del PSC al Congrés al front comú català en contra de les retallades al text estatutari.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Castells ha estat especialment contundent a l'hora de denunciar la poca empenta del president espanyol a l'hora de sortir en defensa de l'Estatut: "Em sorprèn, em produeix una certa estupefacció veure a vegades la manera en què Zapatero parla d'aquest tema com si no anés amb ell".

"Aquest és l'Estatut que ha sortit de la majoria parlamentària que ell encapçala al Congrés dels Diputats. M'agradaria veure el mateix entusiasme a defensar l'Estatut que tenim nosaltres. O és que només som nosaltres els que l'hem de defensar? O és que només som nosaltres els que el pactem?", ha inquirit.

El conseller ha recordat que el Parlament de Catalunya "va aprovar un altre" Estatut, el 30 de setembre del 2005, que després va ser enviat a les Corts, on va patir una sèrie de retallades i esmenes per poder ser aprovat amb el suport del PSOE.

També ha denunciat que s'estan "canviant les regles de joc" per prolongar el mandat d'uns magistrats del Tribunal Constitucional nomenats en l'època de José María Aznar, que pretenen desmuntar l'Estatut, una situació que segons ell no ha de permetre el PSOE.

El conseller ha alabat la resolució unitària en defensa de l'Estatut aprovada ahir al Parlament i que, entre d'altres coses, emplaça els senadors catalans a promoure conjuntament una reforma de la llei orgànica del TC per impedir que els magistrats el mandat dels quals hagi caducat no puguin perpetuar-se en el càrrec.

"Nosaltres només som forts quan som capaços d'anar junts. I quan som capaços d'anar junts, som molt forts. Ara el que voldria és que aquesta unitat que s'ha expressat al Parlament de Catalunya s'expressés amb tota la seva força al Congrés dels Diputats i al Senat, per dir que aquí no es farà res si no és comptant amb 40 diputats que defensen l'Estatut", ha afirmat.

Segons Castells, "això és el que hem de fer ara els catalans si ens volem fer respectar".

Castells ha promès que ell personalment treballarà "a fons" per garantir que el front comú català no només se circumscrigui al Senat, on el PSC compta amb un grup parlamentari al costat d'ERC i ICV, separat del PSOE, sinó que també s'estengui al Congrés, on els socialistes catalans estan amb el PSOE.

Per a Castells, els 25 diputats del PSC al Congrés "per descomptat" han de votar diferent del PSOE, si fa falta, per defensar els interessos catalans.

"És molt més important Catalunya que la nostra vinculació amb el PSOE. Només faltaria", ha exclamat Castells, que ha alabat el paper del president de la Generalitat, José Montilla, a l'hora de teixir un front comú català pro Estatut a Madrid.

Montilla "està a l'altura, representa el país i assumeix amb valentia i amb coratge les seves responsabilitats", ha destacat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios