www.diariocritico.com

De cara a assolir els objectius pel que fa el TC

El PSC creu que qui de veritat importa és el PSOE i aprofita la circumstància per atacar a CiU

El PSC creu que qui de veritat importa és el PSOE i aprofita la circumstància per atacar a CiU

Acusen a la federació d'aïllar-se en les seves propostes

martes 11 de mayo de 2010, 14:26h

El coordinador de diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, creu que l'única manera per aconseguir l'objectiu de renovar el Tribunal Constitucional (TC) i modificar la llei orgànica de l'alt tribunal es "atraure el PSOE a aquestes posicions". "Estem convençuts que ens n'acabarem sortint però ara l'important és saber que faran la resta de forces polítiques", ha assegurat. Per això ha demanat a CiU que no presenti propostes al Congrés "aïllades" sinó que se sumin a una estratègia unitària de totes les forces catalanistes al Congrés.

Sobre la proposta que el PP porta aquesta tarda al Congres per recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat, el coordinador de diputats i senadors del PSC ha assegurat que "òbviament votarem en contra" perquè es una proposta "unilateral i que va en contra de Catalunya". Espera Vallès que les forces polítiques catalanes votin en contra també, perquè si li fan costat estarien "fent-li el joc al PP". Per Vallès l'única manera de fer prosperar el pacte polític del Parlament és a través "d'iniciatives conjuntes" de les forces polítiques catalanistes.

Per Vallès "CiU està intentant confondre tothom" presentant iniciatives parlamentàries "unilaterals" que "no porten enlloc" mentre, ha dit, el president de la Generalitat "lidera una resposta institucional de renovació" del TC que "estem convençuts que ens n'acabarem sortint".

La única forma, pel PSC, d'aconseguir els objectius marcats és el que ha aprovat el Parlament i és "amb unitat de totes les forces catalanistes" que implica "atraure el PSOE a aquestes posicions". Per Vallès, aquesta formula va demostrar el seu èxit fa un parell de setmanes quan es va aconseguir començar a parlar sobre la reforma del reglament del Senat perquè es pugui parlar en català.

Sobre la proposta del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, de bloquejar el Senat i el Congrés per aconseguir unes eleccions anticipades, Vallès ha assegurat que no coneixia la proposta però que de totes maneres el PSC no està per "la paràlisis de les institucions com ho està el PP, estem per recuperar el crèdit i el seu funcionament normal, estem parlant del compliment de les regles del joc del TC que implica desbloquejar el procés de modificació de la llei orgànica".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios