www.diariocritico.com

El 92,46 per cent d'habitants voten a favor

Sabadell diu 'sí' a la independència de Catalunya

A l'hora de valorar els resultats, cal tenir en compte que la capital vallesana és la cinquena ciutat més gran del principat

lunes 31 de mayo de 2010, 00:57h

Els sabadellencs han dit 'sí' a la independència de Catalunya amb un 92,46% dels vots. El 'no' ha obtingut el 5,61% dels sufragis i s'ha registrat un 1,85% de vots en blanc. Aquests resultats corresponen al 91,9% dels vots escrutats. En total, a Sabadell han votat 23.870 persones de les 173.645 que aquest diumenge estaven cridades a les urnes per decidir sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya, una xifra que representa el 13,76% del total. Els responsables de la consulta valoren "molt positivament" aquests resultats i encoratgen la societat civil a seguir treballant perquè els polítics "no s'adormin" i es convoqui un referèndum vinculant al Parlament.

Marc Monràs, cap de la campanya per la consulta a Sabadell, ha indicat la importància que ha tingut el vot anticipat en aquesta consulta a través del qual han votat 12.298 persones. Aquesta dada és important, ja que aquesta tipologia de vot ha significat més de la meitat del total, el que podria indicar una tendència de cara a les properes onades de consultes que es duran a terme a municipis amb força volum de població. De la mateixa manera, el cap de la campanya ha destacat la participació d'immigrants i menors de 18 anys: "S'ha considerat que els immigrants censats són de casa nostra perquè paguen impostos igual que els ciutadans de més de 16 anys que també poden votar", ha dit Monràs.

Desenes de persones s'han aplegat a la plaça Doctor Robert de Sabadell, on s'han dut a terme diverses actuacions musicals, i en acabar la jornada s'han celebrat els resultats amb coets i focs artificials.

Satisfacció pels resultats

Els responsables de la consulta han valorat positivament aquests resultats ja que Sabadell és la cinquena ciutat més gran de Catalunya i la consulta s'ha dut a terme amb pocs mitjans. "Avui estem somiant però un dia deixarem de fer-ho i es convertirà en realitat", ha explicat el cap de campanya, que ha remarcat que les plataformes que s'han creat "no han de morir" sinó que s'han de mantenir: "Cal que continuem pressionant perquè els polítics no s'adormin", ha puntualitzat Monràs.

Tot i això, els voluntaris han posat de manifest les amenaces personals que han rebut a alguns dels barris sabadellencs: "Algunes persones han rebut amenaces personals", ha explicat Monràs, que ha denunciat que "els deien que perquè col·laboraven amb les consultes i arrancaven alguns dels cartells que posàvem".

Menys cost i més èxit que en la consulta de la Diagonal

Els organitzadors signifiquen, a més, que el percentatge de participació a la consulta sobre la independència de Sabadell, que ha estat d'un 13,76%, ha superat el de la consulta sobre la Diagonal que va organitzar l'Ajuntament de Barcelona fa dues setmanes i que va assolir un 12,17%. Ho ha subratllat aquest diumenge al vespre el director de campanya de la votació de Sabadell, Marc Monràs, que ha assegurat que la inversió a Sabadell ha estat de 0,23 euros per habitant, deu vegades menys que en la consulta de Barcelona. Monràs no ha estat l'únic que ha comparat els resultats de les consultes independentistes amb la de la Diagonal i el 12,17% ja comença a esdevenir la nova referència de cara a les properes votacions sobre la independència.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios