www.diariocritico.com

No cal avançar les eleccions estatals perquè "som un país intervingut", ha dit

Jordi Pujol veu una Espanya 'nova rica' que té enveja i, quan creu que pot, 'treu pit' davant els que sempre ho han sigut

Jordi Pujol veu una Espanya "nova rica" que té enveja i, quan creu que pot, "treu pit" davant els que sempre ho han sigut

L'expresident de la Generalitat diu que "Catalunya ha anat malament perquè tenim una mala política"

viernes 04 de junio de 2010, 03:48h

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol creu que Espanya ha actuat com un nou ric davant els seus socis europeus, segons ha manifestat a la Trobada Empresarial al Pirineu. Pujol compara l'actitud dels presidents espanyols amb les d'un ciutadà que té enveja del seu veí de replà perquè és més ric i, quan ell també comença a tenir una millor situació, treu pit davant seu. I, en realitat, l'economia espanyola no podia guanyar la Champions, ha conclòs el polític, que ha relacionat això amb una crisi de valors. Centrant-se en l'especifitat catalana, ha afegit que el país "ha anat malament perquè tenim una mala política".

Pujol també ha assegurat que no és urgent convocar eleccions anticipades a l'Estat perquè "som un país intervingut" i les decisions sobre què s'ha de fer per sortir de la crisi es prenen des de fora. Per superar l'actual situació econòmica, opina, és necessari lideratge, però ha estat Europa qui ha actuat com a autoritat política i ha marcat al govern espanyol què ha de fer. Pujol ha afegit que, tot i que la crisi és internacional i ha estat causada per factors externs, s'ha vist agreujada per la crisi política.

Catalunya amb Espanya, pitjor que mai

Segons ha comentat, les relacions del Principat amb la resta de l'Estat mai havien estat tan dolentes com ho són actualment. Pujol ha explicat que el problema no és tan la divergència entre els govern, sinó els recels que desperta Catalunya entre la població general, el món acadèmic o alguns polítics.

El president Pujol ha assegurat que la política, per anar bé, ha de ser "valenta i seriosa". Sense decisions polítiques valentes, tot i que siguin impopulars, no es podrà superar la crisi econòmica. Per això, segons ha dit, s'han d'aplicar les mesures que venen imposades des d'Europa. Un cop superada la crisi, el vell continent s'haurà de replantejar com mantenir el seu model econòmic, encara que és el millor perquè combina la creació de riquesa amb el repartiment d'aquesta.

Molta gent havia advertit de la possibilitat que vingués una crisi econòmica i no es van prendre mesures, ha lamentat Pujol, sobretot en el cas espanyol. En canvi, l'ex-president ha remarcat l'actuació de l'ex-president alemany Gerhardt Schroeder perquè va impulsar reformes que li van costar les eleccions, però que eren necessàries per salvar el país.

Espanya sortirà de la crisi, segons ha dit, perquè és un país important. Però,sobretot, qui té avantatges és Catalunya té avantatges perquè posseeix una major competitivitat de les empreses, un major pes de les exportacions i un sector turístic potent. Aquests factors l'ajudaran a superar abans la situació, ha afegit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios