www.diariocritico.com

Ho ha confirmat Jordi Hereu

El Port de Barcelona rep un 11,26 per cent més de creuers que l'any passat

L'alcalde incideix en el valor del sector portuari en el desenvolupament econòmic de la ciutat

lunes 23 de agosto de 2010, 16:24h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha informat aquest dilluns que el volum de creuers que recalen al Port de Barcelona ha pujat un 11,26% en el primer semestre de l'any en curs respecte al mateix període de 2009, amb 437 escales dels vaixells i 1,1 milió de passatgers.

Després de visitar els diferents molls, entre els quals hi ha el de passatgers, l'alcalde ha incidit en la importància del Port com a motor de l'economia de la ciutat. "És un port líder a Europa en trànsit de creuers i és el quart port base del món", ha afirmat.

Hereu ha insistit en la necessitat d'aquest motor especialment en la crisi econòmica, per la seva capacitat per importar i exportar. "Les exportacions són el gran mecanisme per superar la crisi. Han crescut un 18%".

Per al líder del consistori, el Port barceloní ofereix, a través de "les millors infraestructures, el millor servei", cosa que atrau operadors globals -Rússia i la Xina, entre altres- que treballen juntament amb operadors locals.

Connexió viària i ferroviària

Sobre les infraestructures, va anunciar l'evolució dels projectes de millora de la connexió viària i ferroviària del Port amb la península i amb Europa. "El futur del Port passa pel desenvolupament d'aquestes connexions", ha exposat.

Per la seva banda, el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Jordi Valls, ha assegurat que el Ministeri de Foment està desenvolupant dos projectes, el viari i el ferroviari, per separat.

"El projecte executiu del ferroviari hauria d'estar llest a finals d'any", ha matisat. També ha apuntat a la possibilitat que el projecte es porti a licitació amb participació privada, "una decisió que depèn del Ministeri", ha explicat.

A més, ha avançat que el Port ha adjudicat obres ferroviàries per millorar algunes terminals i zones del Port perquè, a finals d'aquest any, gaudi de la connexió ferroviària entre una terminal i la frontera francesa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios