www.diariocritico.com

El "tancament de caixes" defensat per Pujol el fa culpar a CiU d'un mal acord econòmic

Puigcercós oblida que va ser ERC qui va signar un finançament per a Catalunya 'que no funciona'

Puigcercós oblida que va ser ERC qui va signar un finançament per a Catalunya "que no funciona"

Pelegrí afirma que si la federació governa a Catalunya no serà necessària la mesura perquè la situació millorarà

martes 24 de agosto de 2010, 01:35h

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dilluns que quan el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, demana en una entrevista amb Europa Press una acció equivalent al tancament de caixes si no avança l'autogovern català demostra el fracàs del president de CiU, Artur Mas, quan va negociar amb el president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, un model de finançament "que no funciona". Evidentment, Puigcercós sembla voler tenir memòria selectiva en no recordar que ERC va signar a favor de l'actual finançament de Catalunya, el proppassat dia 12 de juliol de 2009. Una fórmula que, per cert, no complia per defecte amb els mínims d'aquell Estatut que, segons critica el president dels republicans, va ser pactat a la baixa pel líder de CiU, Artur Mas.

Joan Puigcercós ha aprofitat les paraules d'Oriol Pujol per criticar un Estatut sobre l'opinió del qual el seu partit va fer tots els papers de l'auca en el seu moment, per acabar acceptant uns proposta financera de Catalunya encara més a la baixa que la versió original de la màxima llei catalana oferia. I, per acabar-ho d'adobar, el líder republicà, en declaracions als mitjans a la Festa Major del barri barceloní de Sants, ha assegurat que CiU va tenir 23 anys per governar, i el dèficit fiscal "s'ha demostrat que era ja molt greu en l'època en què governava CiU, i mai van fer una proposta d'aquest tipus ".

"L'estafa del finançament que va pactar Mas amb Zapatero és la prova més fefaent que es van equivocar", i, segons entén Puigcercós, que Pujol advoqui pel tancament de caixes "indica que CiU va enganyar a la gent quan va dir que l'Estatut era bo en matèria de finançament ".

Per la seva banda, el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha considerat que el 'tancament de caixes' no serà necessari en un futur si CiU guanya les eleccions, perquè un executiu liderat per Artur Mas s'ocuparia de garantir la millora de l'autogovern i de l'economia catalana.

Pelegrí ha fet aquestes declaracions en roda de premsa després de visitar la festa major del barri barceloní de Sants, després que el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, advocat avui en una entrevista d'Europa Press per una mesura similar al 'tancament de caixes' si Catalunya no veu millorat el seu nivell d'autogovern després de la sentència de l'Estatut.

"Espero que no sigui necessari haver d'utilitzar recursos d'aquest tipus perquè en aquest país hi haurà lideratge i un govern fort i cohesionat" després de les eleccions autonòmiques, ha augurat Pelegrí.

Per això, ha dit que si Mas és president, mesures com les que planteja Oriol Pujol no seran necessàries, perquè el dirigent nacionalista defensarà els interessos de Catalunya i aconseguirà millorar l'autogovern.

L'alliberament dels cooperants, "la millor notícia de l'estiu"

Josep Maria Pelegrí també ha expressat la seva satisfacció per l'alliberament de Roque Pascual i Albert Vilalta, segrestats 268 dies per Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI). "És la millor notícia de l'estiu, no hi ha comentaris que desmereixin aquest alliberament, que és una acció de justícia", ha afegit.

Després desitjar unes festes de Sants caracteritzades pel civisme i la bona convivència, Pelegrí també ha dit que CiU condiciona un eventual suport de la reforma laboral a què prosperin les esmenes que ha presentat.

Pel que fa a la compareixença, aquest dijous, del ministre de Foment, José Blanco, per informar sobre com queda l'execució de diferents infraestructures després de la retallada pressupostari, el secretari general d'UDC ha lamentat que el Govern socialista estigui "maltractant" a Catalunya.

El polític democratacristià ha lamentat que l'Estat no estigui complint la seva opinió amb l'Estatut -que garanteix per un període de set anys inversions estatals en infraestructures catalanes equivalents a la contribució del PIB nacional d'aquesta comunitat-.

Segons el dirigent d'Unió, el tripartit hauria de posar tots els seus esforços i capacitats perquè no hi hagi cap infraestructura afectada per la retallada, i ha expressat la seva confiança que aquest sigui "un dels últims fracassos del Govern" perquè hi haurà canvi aquesta tardor.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios