www.diariocritico.com

Nova mostra del desgavell del Govern

Baltasar i Huguet evidencien contradiccions pel que fa el català dels professors universitaris

Baltasar i Huguet evidencien contradiccions pel que fa el català dels professors universitaris

El titular de Medi Ambient contradiu al d'Universitats dient que seran aquestes institucions les que fixin el nivell

martes 31 de agosto de 2010, 18:16h

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha manifestat que el decret llei que prepara el Govern que fa referència al català a les universitats no obligarà als professors universitaris a tenir "el nivell C o un altre equivalent". Aquestes paraules denoten una clara descoordinació amb les pronunciades pel conseller responsable d'universitats, Josep Huguet, qui aquest dilluns va dir que "els nous professors o els que hi ha ara a la universitat que volen accedir a noves places caldrà que tinguin la acreditació bàsica de català, que és aquella que se'n diu el nivell C, que ve a ser el de suficiència de català". Baltasar ha assegurat que les universitats "fixaran les condicions per acreditar el nivell de català".

Després de la roda de premsa del Consell de Govern, el conseller de Medi Ambient ha explicat aquest dimarts que no s'ha parlat al Govern del decret llei que obligarà els professors universitaris que vulguin plaça fixa a Catalunya a acreditar el nivell de català. Com a portaveu del Govern, Baltasar ha criticat que s'han fet unes afirmacions sobre el contingut que "no són exactament el que conté el decret".

"El nou decret", ha destacat el conseller, "fa referència als professors que vulguin optar a una plaça fixa i determina que han d'acreditar una competència lingüística en català i no diu que sigui el nivell C o un altre equivalent" el que han d'acreditar els professors.

El titular de Medi Ambient ha remarcat que aquest és "un decret que no neix del no res, sinó que és fruit del treball del sector universitari, que vol restablir l'equilibri entre el català i el castellà a les aules i garantir alhora la captació de talent". Considera que s'aprovarà al Govern les pròximes setmanes. Sobre el decret, Baltasar ha manifestat que el que ha explicat són les seves línies bàsiques.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios