www.diariocritico.com

Deixa veure que té un sentiment nacional català però sempre dins Espanya

Corbacho busca el vot de l'Hospitalet dient-se 'catalanista' per desmarcar-se de Tura i de CiU

Corbacho busca el vot de l'Hospitalet dient-se "catalanista" per desmarcar-se de Tura i de CiU

L'encara ministre de Treball es veu en condicions d'assegurar que Castells no discrepa del model polític del PSC

sábado 04 de septiembre de 2010, 04:15h

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha afirmat aquest divendres que quan deixi el càrrec per anar a les llistes del PSC de les eleccions autonòmiques, apel·larà als ciutadans que durant quatre vegades seguides li van donar la victòria com a alcalde a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i assegura que se sent "catalanista". Amb aquesta declaració d'intencions, Corbacho sembla voler eliminar els, diguem-ne, enemics externs però també als interns. Pel què fa els externs, clarament els de CiU, perquè intentarà vendre una imatge de catalanisme molt del gust de perfil baix que, en aquest sentit, tenen els socis catalans del PSOE, és a dir el PSC. Pel que fa els interns, perquè buscarà ser el contrapès a una Montserrat Tura que s'escapa de la línia recta que actualment tenen els socialistes catalans, i que ja ha mostrat els seus desitjos d'entrar en les llistes socialistes de cara a les eleccions nacionals catalanes per exercir de contrapunt a la vessant del PSC que representa Corbacho.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, el titular de Treball ha recordat els seus èxits electorals en els comicis municipals: "Hi ha molts ciutadans que em van votar en el seu moment, i vaig guanyar les eleccions per majoria absoluta". El següent pas, ha dit, serà dirigir-se a aquests mateixos ciutadans que van dipositar la seva confiança en ell per dir-los que "ara el repte està en les pròximes eleccions, està al Parlament de Catalunya".

En relació a les crítiques sobre la seva falta de catalanitat, Corbacho ha remarcat: "El que alguns han de dir és si el futur de Catalunya el volen fora d'Espanya. Jo em sento catalanista".

Pel que fa a la renúncia de l'actual conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, de a estar a les llistes del PSC, Corbacho ha sostingut que la decisió de Castells no va ser "per discrepància del projecte polític", sinó per raons personals.

Aquestes són les primeres declaracions del titular de Treball des que aquest divendres es sabés que, amb molta possibilitat, estarà a les llistes del PSC en els comicis autonòmics, potser com a número 3 per Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios