www.diariocritico.com

Per voluntat pròpia, en el cas del titular d'Educació

Ernest Maragall i Jordi Hereu podrien causar baixa a les candidatures socialistes respectives

Ernest Maragall i Jordi Hereu podrien causar baixa a les candidatures socialistes respectives

Carles Martí recorda a l'alcalde que podria haver-hi primàries

jueves 09 de septiembre de 2010, 15:36h

La federació de Barcelona del PSC decidirà aquest divendres la llista que presentarà a les properes eleccions al Parlament del 28 de novembre. Entre els noms a ser-hi inclosos no figura el de l'actual conseller d'Educació, Ernest Maragall, pel què sembla per voluntat pròpia. "En cap moment ens ha manifestat que vulgui ser candidat", han explicat fonts de la federació. Qui si té ganes de repetir com alcalde és Jordi Hereu. Però Carles Martí, primer secretari del PSC de Barcelona i defenestrat primer tinent d'alcalde després del fracàs de la consulta sobre la Diagonal, ha recordat a Hereu que si hi ha una altra candidatura s'haurà d'anar a unes primàries per dirimir qui opta al consistori a les properes eleccions del 2011. Martí ha reiterat, però, el seu suport a Hereu, cosa que s'ha inhibit de fer el president de la Generalitat i primer secretari dels socialistes, José Montilla.

El primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, ha donat suport aquest dijous a l'alcalde, Jordi Hereu, com a candidat a les eleccions municipals de 2011, encara que no ha descartat celebrar unes primàries perquè algú més pot postular per encapçalar la llista, cosa que ha assegurat que encara no ha passat. En roda de premsa, Martí ha explicat que aquest divendres es reunirà el consell de la Federació de Barcelona del PSC per iniciar el curs polític, i en el que Hereu intervindrà per "reafirmar amb la màxima convicció la seva voluntat de ser el candidat socialista".

En aquesta trobada l'alcalde insistirà amb més fermesa sobre el que ja ha dit aquest dijous en la seva visita a la fàbrica Mango, on, en preguntar-li sobre al qüestió, ha reptat "a aquells que des de fa anys es postulen com alcaldes" a presentar el seu projecte. Hereu compta, segons Martí, amb "el suport total i absolut en el 100% del grup municipal socialista i de la Federació de Barcelona com un sol home", i ha afegit que en les seves trobades amb els òrgans nacionals i dirigents del partit "ningú ha dit que Hereu no hagi de ser el candidat ".

Martí ha fet aquestes afirmacions després que aquest dilluns el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, declinés confirmar si Hereu seguirà sent el candidat del PSC al'alcaldia de Barcelona, assegurant que d'aquest tema ja es parlarà després de les eleccions catalanes del 28 de novembre. Martí ha insistit que "a dia d'avui no hi ha cap altre candidat" que s'hagi postulat per debatre amb Hereu. En aquest cas haurien de enfrontar-se en unes primàries, segons estableixen els estatuts del partit, i que se celebrarien després de les catalanes.

Carnes i Escarp

També ha sortit al pas de les especulacions sobre que el relleu d'Hereu estaria al Govern municipal afirmant que el primer tinent d'alcalde, Jordi William Carnes, i la tercera, Assumpta Escarp, li han dit personalment "que no pensen ser candidats". No obstant, ha considerat "absolutament legítim" que es presentin altres, cosa que ha passat en altres ocasions, de manera que ha instat presentar-se a aquells "que legítimament creuen que poden aportar més i sumar més".

En preguntar-li si tornarà a les llistes després de la seva dimissió com a primer tinent d'alcalde pel revés de la consulta de la Diagonal, Martí ha assegurat que no anirà a les catalanes, mentre que ha deixat la porta oberta a entrar a la de les municipals , que s'elaborarà a la primavera de 2011. "Ja ho veurem", ha dit Martí, que ha anteposat els projectes el candidat per l'alcaldia de Barcelona. L'ex primer tinent d'alcalde ha afegit que el treball dels darrers anys els servirà per invertir l'escenari que pronostiquen les darreres enquestes, que donen la victòria a Xavier Trias (CiU).

El consell polític de la federació també decidirà aquest divendres els seus candidats per confeccionar la llista de Barcelona a les eleccions catalanes. Entre els noms no hi ha el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que no els ha manifestat "en cap moment que voldria ser candidat". Sí que hi seran el portaveu del PSC, Miquel Iceta, la secretària del Govern, Laia Bonet, el cap de campanya, Jaume Collboni, i els diputats Joan Ferran, Lídia Santos, Higini Clotes i Rocio Martínez Sampere.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios