www.diariocritico.com

Amb un 'pool' format per 25 entitats més de les comarques tarragonines

La URV concorre a la segona convocatòria del Campus d'Excel·lència Internacional

El Campus de Excel·lència Internacional Catalunya Sud va ser qualificat de "prometedor" l'any passat

jueves 16 de septiembre de 2010, 16:52h

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona abandera la candidatura de 26 entitats "generadores de coneixement des de Tarragona" a la segona convocatòria del Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) 2010 del ministeri d'Educació.

El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, ha avançat que els projectes i infraestructures científiques per desenvolupar en els propers quatre anys sumen 65 milions d'euros.

El Rectorat de la URV ha acollit avui l'acte fundacional de l'Associació 'Polo de Coneixement Catalunya Sud' que integra 22 instituts d'investigació, parcs i centres tecnològics, hospitals i associacions empresarials de Tarragona la finalitat immediata és promoure al Campus de Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICs), i més genèricament "coordinar totes l'atracció de fons i de talent".

El projecte CEICs ha rebut el suport de la Diputació de Tarragona i de tots els ajuntaments amb seus universitàries, així com el beneplàcit de la Generalitat a través del Comissionat d'Universitats, Joan Majó.

El CEICs ja va participar l'any passat en la convocatòria del ministeri, quan va rebre el reconeixement de "projecte prometedor", el que li ha reportat més de cinc milions d'euros en préstecs i inversions destinades a la millora científica. La resolució d'aquest exercici tindrà lloc el 19 d'octubre a Madrid.

Segons el rector Grau, al Campus de Excel·lència Internacional suposa -a més de prestigi mundial-, accedir a "programes específics de finançament que permeten avançar el ritme dels projectes", encara que ha advertit que la competència entre universitats "serà més dura el 2010" .

El CEICs ha potenciat les aliances internacionals, ja que ha signat 14 convenis amb altres universitats. A més, ha establert les bases per a classificar la URV en cinc 'subcampus' -química i energia, nutrició i salut, enologia, turisme, i patrimoni i cultura-, que s'especialitzen "en els camps temàtics claus de la demarcació de Tarragona , els que li aporten singularitat i són motors importants de riquesa i desenvolupament científic".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios