www.diariocritico.com

L'1 de gener de 2011 ja operarà com a conjunta

L'absorció de Caixa Girona per part de La Caixa ja té caràcter oficial amb la llum verda donada per la Generalitat

El procés compta amb l'informe previ favorable del Banc d'Espanya i de la Comissió Nacional de la Competència

martes 19 de octubre de 2010, 16:08h

La Generalitat ha donat avui llum verda a l'absorció de Caixa Girona per part de La Caixa, segons ho ha aprovat aquest dimarts el Consell Executiu seguint el calendari previst i després de l'acord en assemblea de les dues caixes el 16 de setembre.

El passat mes de juliol, les direccions d'ambdues entitats i els sindicats van arribar a un acord en els aspectes laborals de l'operació, per la qual 850 empleats de Caixa Girona -abans de la fusió ja s'han prejubilat 130- passaran a formar part de La Caixa en un procés d'equiparació salarial i de condicions que durarà dos anys a partir de la signatura de la fusió.

El calendari de l'operació contemplava l'aprovació de l'operació per part de la Generalitat a l'octubre, i la formalització de la fusió a primers de novembre, per començar a operar com una nova caixa conjunta l'1 de gener de 2011.

El procés compta amb l'informe previ favorable del Banc d'Espanya i de la Comissió Nacional de la Competència, i es tracta de la tercera integració de caixes aprovada pel Govern.

Les altres dues són les fusions que han donat lloc a CatalunyaCaixa (unió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa) i Unnim (Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu).

En opinió de la Generalitat, aquestes operacions, sumades als SIP en què s'integraran Caixa Penedès (Marenostrum) i Laietana (amb CajaMadrid al capdavant), configuraran un nou mapa financer català "format per entitats més fortes, més capitalitzades i amb major capacitat per contribuir a un millor desenvolupament de l'economia ".

Així mateix, el Govern ha assenyalat que Catalunya ha estat la primera autonomia a iniciar la reordenació del sistema financer i serà també pionera a completar-la.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios