www.diariocritico.com

Amplia capital subscrivint 285 milions d'euros

Colonial, immobiliària participada per La Caixa, pren a París SIIC, filial francesa de Realia

La via per a concretar l'operació és Société Foncière Lyonnaise que també té com a matriu l'entitat catalana

jueves 21 de octubre de 2010, 01:09h

Colonial, filial immobiliària de La Caixa, ultima la presa d'una participació del 30% en el capital social d'SIIC de París, filial francesa de Realia, mitjançant la subscripció d'una ampliació de capital per import de 285 milions d'euros, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de la operació.

La companyia que presideix Juan José Bruguera abordarà l'operació a través de la seva també filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL), que cobrirà l'ampliació amb l'aportació de dos edificis d'oficines ubicats en una zona de negocis de París.

Segons l'acord que ultimen les dues empreses, la filial francesa de Colonial es farà amb un percentatge una mica superior al 30% del capital de la branca francesa de Realia.

Per tal d'evitar l'obligació de llançar una OPA pel 100% a la qual Colonial s'enfrontaria per superar la cota del 30%, Realia s'ha compromès a comprar-li el nombre d'accions necessari per evitar que excedeixi d'aquest límit percentual.

Amb aquesta operació, la immobiliària controlada per FCC i Caja Madrid diluiria fins a un percentatge inferior al 60% la participació del 84% que actualment té en SIIC de París.

D'aquesta manera, la filial francesa de Realia complirà amb la nova legislació francesa per les societats immobiliàries patrimonialistes cotitzades i podrà seguir gaudint de beneficis fiscals a partir de 2011.

De la seva banda, Colonial, que compta amb Lazard com a assessor en aquesta operació, reforçaria el negoci patrimonialista que ja té a França a través de SFL.

Socis a París

Realia i Colonial es convertiran així en socis en el mercat francès. Segons fonts al corrent de l'operació, les companyies rebutgen una eventual fusió de les seves filials gales, tot i que subratllen la complementarietat de les dues empreses.

SIIC de París compta amb una cartera de 34 edificis d'oficines a les principals zones de negoci de París. En l'actualitat, aporta un 43% de les rendes anuals de la divisió de patrimoni de Realia.

De la seva banda, SFL disposa d'actius de patrimoni valorats en 3.139.000 d'euros, en la seva major part també edificis d'oficines del centre de París.

Realia considera estratègica a la seva filial francesa, ja que pretén convertir-la en "plataforma" del seu creixement a Europa i la seva internacionalització, segons ha indicat el president de la companyia, Ignacio Bayón, en ocasió de l'última junta d'accionistes.

De la seva banda, Colonial ja va anunciar recentment la seva intenció de tornar a plantejar operacions corporatives una vegada que la companyia actualment controlada per les entitats financeres que van executar el deute de la seva ex accionista de control (Luis Portillo) va tancar recentment el procés de refinançament i reestructuració de l'empresa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios