www.diariocritico.com

Lamenta el rebuig del PSC

Iñaki Anasagasti es posa del costat de Catalunya en la defensa del concert econòmic

Iñaki Anasagasti es posa del costat de Catalunya en la defensa del concert econòmic

El polític basc reivindica que l'ETA sociològica entri a les institucions polítiques

jueves 28 de octubre de 2010, 17:56h

El senador del PNB Iñaki Anasagasti ha defensat la proposta de concert econòmic que proposa CiU, i ha lamentat l'actitud de rebuig que mantenen els socialistes catalans en aquest tema. "El concert és bo per a Catalunya, i si ho és per a Catalunya, ho és per al Partit Socialista", ha recalcat en declaracions a TV3 recollides per Europa Press.

"A Catalunya li aniria molt bé el concert", ha dit Anasagasti, que ha recordat que el País Basc té aquest model de finançament autonòmic com a conseqüència de dues guerres carlines.

Anasagasti també ha reivindicat a les institucions estatals que siguin més plurals. "El Rei d'Espanya, quan fa els missatges de Nadal, no fa ni el mínim esforç de dir alguna cosa en català, basc i gallec. Això, a Bèlgica, seria inassumible", ha recalcat.

El senador basc també ha apreciat que "s'estan movent moltes coses en el món radical". "La ETA sociològica, el món d'Herri Batasuna, vol fer política i es vol presentar a les eleccions municipals. I el món d'ETA es resisteix", ha apuntat Anasagasti, que ha certificat que aquesta mateixa actitud la va tenir l'IRA en el seu moment .

"ETA hauria de desaparèixer i l'ETA sociològica hauria d'entrar en les institucions polítiques", ha asseverat, i també ha indicat que en les actuals circumstàncies, un atemptat terrorista seria un veritable terratrèmol.

Lloa Rubalcaba

El senador basc ha definit el vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, com un "microones". "Rubalcaba és un home adequat per als temps que vivim", ha assegurat.

Segons el parer d'aquest dirigent basc, "és millor fer política" amb Rubalcaba que amb el ministre de Presidència, Ramon Jáuregui, que "va ser delegat del Govern amb els GAL i ni tan sols es va assabentar".

Així mateix, ha considerat que Jáuregui ha perdut pes polític i els seus companys de partit no l'han ajudat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios