www.diariocritico.com

Amb el rerefons del conflicte entre Gas Natural Fenosa Fenosa i Sonatrach

Antoni Brufau reclama l'actuació de la diplomàcia europea en els conflictes del sector gasístic

El president de Repsol critica les polítiques energètiques nacionals europees

viernes 29 de octubre de 2010, 01:23h

El president de Repsol y conseller de Gas Natural Fenosa Fenosa, Antoni Brufau, ha reclamat aquest dijous que conflictes com els de Sonatrach i Gas Natural Fenosa sobre el gas a Algèria "haurien de formar part de la diplomàcia europea", ja que afecten tot el continent, no només a Espanya. Sonatrach i Gas Natural Fenosa mantenien un contenciós sobre els preus del recurs natural arran que la gasística espanyola rep el gas algerià de Sonatrach a través d'un gasoducte del Magreb. Gas Natural Fenosa s'oposava a una pujada de preus del recurs però un laude arbitral a París ha donat la raó als algerians. Que també estan decidits a apujar el preu a altres participants del bombeig del gasoducte Medgaz -via diferent a la utilitzada per Gas Natural Fenosa-, del qual n'és propietària Sonatrach, com són Iberdrola, Endesa, Cepsa y GDF Suez, sobre les quals la companyia algeriana té drets d'imposició.

En una conferència al Cercle d'Economia sobre energia, canvi climàtic i creixement, Brufau ha defensat que "Europa ha de desenvolupar un mercat intern de l'energia solidari, el que no ha fet", i que conflictes com el d'Algèria i el de Rússia sobre el subministrament de gas "no haurien de passar a Europa", de la mateixa manera que "no pot ser" que cada país defineixi la seva mix energètic, en lloc de consensuar un comú.

Brufau ha afegit que el canvi de model energètic s'ha d'abordar a nivell global, ja que mentre Europa té com a objectiu reduir emissions de CO2, millorar l'eficiència energètica i augmentar les energies renovables en percentatges del 20% per al 2020, la Xina competeix sense restriccions de consum ni emissions, i sense la necessitat de realitzar les inversions que això comporta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios