www.diariocritico.com

Fruit de l'absorció per part de La Caixa

Caixa Girona desapareixerà com a marca la setmana vinent

sábado 30 de octubre de 2010, 16:09h
Caixa Girona deixarà d'existir com a societat i com a imatge als carrers la setmana que ve, quan es completarà la fusió per absorció amb La Caixa, segons han informat a Europa Press fonts financeres.

   Dimecres, 3 de novembre, es formalitzarà el tràmit en el registre mercantil i es completarà la substitució de la retolació de la xarxa d'oficines de l'entitat gironina per la imatge de la caixa presidida per Isidre Fainé, en un procés que haurà durat tan sols sis dies.

   El canvi ha començat aquest divendres i s'acabarà dimecres, amb l'adaptació de la marca i imatge corporativa de 228 oficines de Caixa Girona, així com el canvi de nom de la que fins ara era la seu central de Caixa Girona i que passarà a ser la seu de la Delegació General de La Caixa a Girona. Així es traslladaran de la seva actual ubicació al carrer de Santa Clara al carrer de la Creu.

   Malgrat aquest canvi d'imatge, es mantindrà l'actual operativa de Caixa Girona fins al 31 de desembre de 2010 "gairebé sense cap diferència", amb una organització transitòria. La unificació total es produirà l'1 de gener de 2011, amb la integració tecnològica i operativa.

   Així, els comptes corrents i les llibretes d'estalvi mantindran les mateixes condicions que a Caixa Girona fins a cap d'any. A partir de 2011 canviaran de numeració, però això no afectarà els rebuts domiciliats ni a les transferències ni abonaments rebuts, de manera que el client no haurà de fer cap gestió. Respecte als crèdits i hipoteques, també mantindran les condicions contractades.

   Les targetes de Caixa Girona seran substituïdes per targetes de La Caixa a partir de l'1 de gener de 2011, tot i que les anteriors tindran validesa fins al 31 de març. La Caixa enviarà el desembre als clients les noves targetes amb les corresponents instruccions d'activació. Conservaran els avantatges actuals i sumaran el servei gratuït CaixaProtect, que protegeix contra el frau i el robatori.

   Des de mitjans de setembre els clients de Caixa Girona ja poden utilitzar els caixers automàtics de La Caixa sense cap cost. Respecte als de l'entitat gironina, es podran continuar utilitzant fins a l'1 de gener, tot i que La Caixa anirà instal·lant progressivament nous caixers.

   Alhora, també l'1 de gener de 2011 el servei Oficin@ 24 hores passarà a ser Línia Oberta --el servei de banca a distància de La Caixa--. Fins a aquesta data els clients de Caixa Girona continuaran operant com fins ara en un entorn que adaptarà la seva imatge el 3 de novembre.

MENYS OFICINES, MATEIXOS TREBALLADORS

  El mes de juliol passat, les direccions de les dues entitats i els sindicats van arribar a un acord en els aspectes laborals de l'operació, per la qual finalment 930 treballadors de Caixa Girona --abans de la fusió ja se n'havien prejubilat 150-- passaran a formar part de La Caixa en un procés d'equiparació salarial i de condicions que durarà dos anys.  

   Així, la integració manté els llocs de treball, malgrat que implicarà el tancament progressiu de 125 oficines, la majoria a les comarques de Girona, per duplicitats entre les sucursals de les dues caixes.

   A tancament del 2009, La Caixa comptava amb 271.873 milions d'euros en actius, que sumats als de Caixa Girona (7.815 milions), aconseguirien  280.000 milions d'euros. Alhora, el grup català tindrà aproximadament 6.000 oficines, de les quals 5.326 procedeixen del grup La Caixa, i amb més de 28.000 treballadors, dels quals 27.505 corresponen a l'entitat dirigida per Joan Maria Nin.

La Tafanera 
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios