www.diariocritico.com

Economia i Educació, prioritàries si CiU governa, diu al xat amb Diariocrítico

Oriol Pujol: 'La lliçó dels anys d'oposició és allò que tenim per a oferir a Catalunya'

Oriol Pujol: "La lliçó dels anys d'oposició és allò que tenim per a oferir a Catalunya"

"El pacte fiscal en forma de concert econòmic serà la 'batalla' dels propers 4 anys", ha afirmat

viernes 05 de noviembre de 2010, 00:53h

"Nerviosos no és la paraula. Estem a punt, preparats. Fins i tot m'atreveixo a dir que la lliçó d'aquests 7 anys a l'oposició és el molt que tenim per oferir a Catalunya". Amb aquestes paraules, el portaveu de Convergència i Unió (CiU) al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha respost a qui li preguntava sobre quin era l'estat d'ànim actual dins la formació, en el xat amb Diariocrítico en què ha participat aquest dilluns des de la redacció de Diariocrítico de Catalunya. El que sí que veu "molt malament" és una possible 'sociovergència'.

"Voldríem oferir, si així ho volen els catalans, un Govern fort". Un Govern que, a mes, segons ha aclarit, tindrà com a prioritats "dues 'E': economia i educació. Em podria entretenir en cada un d'aquests" però ha volgut afegir que "poder oferir a Catalunya un govern rigor i seriós". En Resposta a diverses preguntes, Oriol Pujol ha dit que El millor per a Catalunya és un Govern fort de CiU, sense pactes. Per cert, s'ha atrevit -a petició, és clar, d'una lectora- a fer titulars de diaris pel dia 29 de novembre amb la victòria de Convergència i Unió: "A Catalunya: 'Catalunya recupera serietat i rigor'. A Espanya: 'Les primàries catalanes donen un patacada als socialistes'. "Tenim molt a oferir a Catalunya i si això fos bo per a la resta de l'Estat, doncs molt millor, no?", ha explicat, a una pregunta sobre el presumpte odi d'alguns espanyols cap a Catalunya.

Per cert, pel que fa al primer d'aquests aspectes i relacionant-ho amb el concert econòmic, Pujol després de reconèixer la seva dificultat que no implica, però, la seva impossibilitat, ha dit que "el pacte fiscal en forma de concert econòmic serà la 'batalla' dels propers 4 anys ". Seguint amb l'economia, però ara des del punt de vista de la tasca duta a terme a la matèria per part del tripartit, ha afirmat que "van dir que el sistema de finançament pactat fa una mica més d'un any era 'estratosfèric'. Avui el tripartit emet bons al 4'75% (a un cost per al govern del 7'75%) de 2.500 milions d'euros a un termini d'un any. Aquest és el millor exemple de com està de mal finançada Catalunya. Afegim també que el mal Govern ha estat un gran malbaratat". I així, ha dit que no ha comprat bons de la Generalitat a causa d'algun "dubte ètic". També ha criticat els ajuts que promet el candidat del PSC, José Montilla, als joves que ni estudien ni treballen. "Entre altres coses perquè quin missatge estem enviant?, als que estudien i treballen, als que estan a l'atur i volen treballar, a les vídues que volen una millor pensió... És això primar l'esforç?. En un pla potser de menys importància, pel que fa els desacords amb el Govern, També ha assenyalat que "d'entrada em sembla un despropòsit que un dia tant important per Catalunya com el 28N l'hagin fet coincidir amb el Barça-Madrid ".

No tot han estat critiques a l'actual Govern de Catalunya, però. Entre els assoliments del tripartit -que si poden "tornaran a fer"-, ha reconegut "l'Aeroport d'Alguaire, haver pactat (una part del tripartit) la nova Llei d'educació de Catalunya. La llei de barris, la Llei del cinema... Hi ha coses que s'han fet bé i no per tenir l'etiqueta del tripartit nosaltres les deixaríem de fer".

També la visita recent del Papa a Barcelona ha estat present al diàleg. Pel que fa a la repercussió a Catalunya, ha dit que "crec que s'ha aconseguit que el Papa entengués la realitat catalana i molt principalment la nostra voluntat de normalitzar la llengua catalana". A mes ha afirmat que "com a català percebo que el Vaticà entén, comprèn, coses que abans no entenia. Com a cristià, recolliment, reflexió i compartir la il·lusió d'una societat que pot donar molt mes de sí. Com a barceloní, meravellat del temple de la Sagrada Família. És espatarrant ".

A la pregunta de si l'havia perjudicat més que beneficiat ser el fill de Jordi Pujol, ha respost que "la veritat és que ja no ho sé. Sens dubte hi ha coses positives i hi ha altres negatives" i ha recordat que també està molt orgullós de la seva mare.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios