www.diariocritico.com

Amb 579 vots contra els 260 d'Enric Enrech

Mariona Carulla ja és presidenta electa de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música

"No us fallarem", ha promès als socis la nova cap visible de l'entitat

jueves 25 de noviembre de 2010, 15:41h

Els socis de l'Orfeó Català-Palau de la Música han triat aquest dimecres a la Mariona Carulla nova presidenta de la institució amb 579 vots. Carulla assumeix així el càrrec que ha ocupat de forma provisional per la dimissió de l'ex president, Fèlix Millet, acusat pel desfalc del Palau.

L'únic candidat opositor, Enric Enrech, ha obtingut 260 vots. En total han votat un terç dels 1.660 socis amb dret a vot que té l'entitat, amb 1.770 associats en total. Han votat per correu 567 socis, i han acudit a l'assemblea al voltant de 400. Per votar, havien de tenir més de dos anys d'antiguitat i estar al dia en el pagament de les quotes.

"No els fallarem", ha proclamat Mariona Carulla al dirigir-se als socis que quedaven al Petit Palau al final d'una maratoniana votació, va començar a les 19 hores de dimecres i no va acabar fins a sis hores després. Carulla, vicepresidenta de l'Orfeó durant l'etapa de Millet, estarà en la presidència fins al 2014.

Carulla ha assegurat que comença un "nova etapa", i anunciat que el primer que farà serà reunir-se amb els treballadors del Palau per agrair l'esforç realitzat en període electoral. En les pròximes setmanes es reunirà amb les empreses patrocinadores i els mecenes. "Tenen tota la garantia de que les seves aportacions serà ben gestionades, des del rigor i la transparència", ha dit.

Més endavant es reunirà amb els membres del Consorci-Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Ministeri de Cultura -i amb els cors, "perquè continuïn sent l'autèntic cor del Palau"-, i ha quedat a disposició dels socis. "Espero que aquestes eleccions serveixin per unir a tots els socis i iniciar una època daurada de tota la institució", ha remarcat.

La proposta estrella amb la qual Carulla es va presentar a les eleccions va ser crear una estructura jurídica única per a que les tres institucions del Palau de la Música-Orfeó, Consorci i Fundació tinguin un mateix pressupost i una sola plantilla, cosa que facilitaria la transparència . També ha promès la creació d'un codi ètic i la figura del 'síndic del soci', càrrec que ostentaria Josep Lluís Vilaseca Guasch.

La campanya ha estat marcada per l'intercanvi d'acusacions entre els dos, una tensió que ha arribat fins al final. En els discursos previs a la votació Enrech ha acusat Carulla de tenir "por" dels socis i de voler limitar el seu poder. La ja presidenta li ha replicat al candidat opositor que els ha faltat al respecte al basar la seva campanya en "atacs personals "i" falses veritats ".

Carulla tindrà com a vicepresident primer a Josep Maria Loza Xuriach i com a vicepresident segon a Antoni Ros Marbà. Jaume Martí i Carlos Cuatrecasas exerciran de secretaris, Carles Sumarroca serà el tresorer i Joaquim Borràs serà l'arxiver bibliotecari. Els vocals seran Emilio Álvarez, Alfredo Bassal, Marta Maragall, Joan Oliveras, Glòria Renom, Teresa Rumeu, Marta Solé, Joan Manuel Soler, Joaquim Uriach i Aleix Viadé.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios