www.diariocritico.com

Critiquen l'estigmatització de les caixes

Els economistes catalans veuen "precipitada i poc consensuada" la reforma del sistema financer que vol el Govern

Qualifiquen de "sorprenent" que es modifiqui l'actual sistema normatiu que preveu la LORCA

jueves 27 de enero de 2011, 18:39h

El Col·legi d'Economistes de Catalunya considera que la reforma del sistema financer plantejada aquesta setmana pel Govern és "precipitada i poc consensuada amb el sector", de manera que cita una reflexió col·lectiva més serena i que no estigmatitzi la figura de les caixes.

Els economistes no veuen necessari avançar ni endurir els principis de Basilea III ni formular "propostes indiscriminades"per al conjunt del sector.

En un comunicat, la junta del Col·legi d'Economistes ha qualificat de "sorprenent" que es modifiqui l'actual sistema normatiu que preveu la LORCA, en què s'han basat la majoria de caixes d'estalvis per plantejar la seva reestructuració, i just quan acaben de iniciar el procés.

Així mateix, la junta qüestiona que la desconfiança dels mercats tingui el seu origen en les caixes, i afegeix que la LORCA ja preveu mecanismes de capitalització que no s'han arribat a posar en pràctica, com l'emissió de quotes participatives.

També insta a evitar la desaparició a Catalunya "d'un model -el de les caixes- que ha funcionat durant molts anys" i que ha aportat beneficis a la societat a través de l'obra social.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios