www.diariocritico.com

Incorpora al seu comitè a Bernard Meunier, de Nestlé Espanya, i Horaci González, de FOAB

Alimentaria té vocació d'esdevenir el 'think-tank' que abasti la totalitat de la indústria del sector

Competitivitat, internacionalització i marca centraran el discurs estratègic de l'edicio de 2012

miércoles 02 de febrero de 2011, 16:40h

Alimentaria, el saló internacional d'alimentació i begudes, tornarà a Barcelona del 26 al 29 de març de 2012 amb bones perspectives i estrenarà dos nous pavellons de Fira Gran Via i espera ocupar prop de 100.000 metres quadrats d'oferta comercial i activitats gastronòmiques, empresarials i d'innovació. En aquesta propera edició, existeix el ferm propòsit de posicionar la fira com a 'think tank' de referència en el sector de l'alimenatció.

Segons ha informat avui la Fira, recentment s'ha constituït el comitè organitzador que marcarà les directrius del saló fins a la seva celebració. El president de Fira de Barcelona i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha assumit de nou la presidència d'aquest comitè, que compta a més amb noves incorporacions, com la de Bernard Meunier, director general de Nestlé Espanya, i d'Horaci González Alemany, secretari general de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB).

"L'èxit d'Alimentaria es sustenta en la seva gran professionalitat, l'elevat grau de coneixement del sector i l'experiència acumulada durant la seva trajectòria, en aquest sentit, el paper del comitè, juntament amb el de l'organització, és inqüestionable", ha afirmat Bonet.

Per aquest comitè, Alimentaria revalidarà en la seva pròxima edició el seu lideratge internacional, posicionant-se com "think-tank per a la totalitat de la indústria de l'alimentació".

Competitivitat, internacionalització i marca centraran el discurs estratègic del saló. "Ara el creixement ve de les vendes al'exterior i aquestes només es poden realitzar des de posicions competitives i amb la marca com a bandera qualitativa", assegura Bonet.

Alimentaria 2012 disposarà de dos nous pavellons, el 5 i 7 del recinte firal, el que li dóna la possibilitat de disposar de 40.000 metres quadrats bruts més d'exposició.

Així, la propera edició preveu unes cotes d'ocupació de prop de 100.000 metres quadrats d'oferta comercial i d'activitats destinades al negoci, la promoció i la gastronomia.

Al mateix temps, l'organització preveu l'assistència d'unes 4.000 empreses -un terç d'elles estrangeres- i de 140.000 compradors, un 25% de l'estranger.

La indústria Alimentaria espanyola va tancar 2010 amb una facturació de 85.000 milions d'euros, un superàvit en les exportacions de 13.000 milions, un 10% més que el 2009, i amb 439.000 treballadors.

El comitè organitzador del saló per a 2012 està format, a més dels membres ja esmentats, per: Jesús Serafín Pérez (Aigües de Fuensanta i president de FIAB); Ignacio Ferrero (Nutrexpa), José María Bonmatí (Aeacoc); Josep Pont (Olis Borges pont); Jaiem Rodríguez (Euromadi), i José Antonio Valls, director i director general adjunt d'Alimentaria Exhibitions, entre altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios