www.diariocritico.com

Candidatura "magnífica", segons el director de l'esdeveniment, Christian Prudhomme

Barcelona podria ser punt d'inici del Tour 2014

"Es pensa en esport" quan s'esmenta la ciutat, diu el màxim responsable de la prova

jueves 10 de febrero de 2011, 15:31h

El director del Tour de França, Christian Prudhomme, ha assegurat avui que la candidatura de la ciutat de Barcelona per ser la 'Grand Depart' (La gran sortida) el 2014 és "magnífica", així com que tenen "molt en compte" el record que els va deixar les dues etapes que van passar per la capital catalana el juliol de 2009.

"Es pensa en esport quan parles de Barcelona, és una ciutat on es respira, la seva candidatura és magnífica", ha declarat en una roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona, amb l'alcalde Jordi Hereu, abans de reunir-se per intercanviar opinions sobre la candidatura.

Així mateix, ha destacat el record del pas de la cursa ciclista a la sisena etapa en l'edició de 2009, tot i la pluja d'aquell dia.

"El pas per Barcelona ens va recordar la sortida de Londres. La ciutat va ser tot felicitat, perquè aquí a més de la presència de gent al carrer, els balcons estaven plens de gent aplaudint", ha assenyalat.

Prudhomme ha confirmat que a més de Barcelona també tenen altres candidatures per celebrar la sortida de la ronda francesa el 2014, com Florència (Itàlia), Utrecht (Holanda), Salzburg (Àustria), cinc ciutats franceses i una per confirmar d'Escòcia i Qatar.

"Va ser una base essencial que no hem oblidat. Estem orgullosos que Barcelona sigui candidata a la sortida", ha senteciat el director de 'La Gran Boucle'.

En el mateix sentit, l'alcalde Hereu ha explicat les tres raons per les quals la ciutat presenta candidatura de sortida al tercer certamen esportiu més important del món. "Per la tradició ciclista de la ciutat, per ser un acte d'europeisme i per l'impacte mundial que produeix", ha argumentat.

"Esperem signar el contracte com més aviat millor perquè creiem profundament en la candidatura i estem convençuts que succeirà. A més ens avala l'experiència de 2009", ha declarat, confiat en les seves opcions tot i que encara no s'ha fet pública la gran sortida de 2013.

Si al final la capital catalana fos escollida, seria la quarta visita de la volta francesa. El 1957 es va disputar la quinzena etapa, el 1965 Barcelona va ser protagonista de la tercera escapada més llarga de la història del Tour -protagonitzada per José Pérez Francés i amb victòria amb 4 minuts i 23 segons d'avantatge- i finalment el 2009, en la qual 250.000 persones van rebre la cursa històrica en la sisena etapa i va ser sortida de la setena, amb final a Andorra.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios