www.diariocritico.com

S’inclou dins el XII Festival del Mil·leni

Diego El Cigala presenta al Palau de la Música Tres flamencos, un espectacle purament flamenc

Diego El Cigala presenta al Palau de la Música Tres flamencos, un espectacle purament flamenc

La cantant barcelonina Elena Gadel obrirà la vetllada amb el seu primer treball discogràfic, Tocant fusta

lunes 28 de febrero de 2011, 18:52h

El cantaor Diego El Cigala actuarà aquest dimecres al Palau de la Música Catalana per presentar Tres flamencos, un concert en el qual, després de coquetejar amb el bolero i el tango, es retroba de nou amb el flamenc.

El concert, emmarcat en el XII Festival del Mil·leni, serà la primera aparició purament flamenca d'El Cigala a Barcelona en els darrers anys, durant els quals ha estat embrancat en projectes com Dos Lágrimas -continuació de l'exitós Làgrimas Negras'-, i en la gira del seu últim disc, Cigala & Tango.

El cantaor ha confessat aquest dilluns en roda de premsa que té unes ganes enormes de cantar per "soleás", fandangos, malaguenyes i bulerías, cosa que farà acompanyat pel guitarrista Diego Morao i el percussionista Israel Suárez "El Piraña". Serà una oportunitat per a "deixar que tot flueixi", ha dit el cantaor.

"Quan cantes una "soleá" no saps per on comences ni per on acabes", ha comentat, i ha afegit que a més de flamenc, a l’espectacle també hi haurà lloc per a algunes cançons de Cigala & Tango.

"Al públic de Barcelona no el conformes amb poqueta cosa, i amb El Cigala sempre esperen el 100%", ha assumit el cantant, conscient que actuar al Palau de la Música Catalana li dóna un plus de responsabilitat.

Nou segell

El Cigala ha aprofitat el seu pas per Barcelona per presentar el seu nou segell discogràfic "Cigala Music", que donarà a conèixer nous talents i genis consagrats, i que a partir d'ara també editarà els seus discos.

Els primers a veure la llum són els discos Orate, de Diego Morao, Guantánamo changüi, del contrabaixista Yelsy Heredia, i Avísale a mi contrario que aquí estoy yo, del trompetista de jazz Jerry González.

El cantaor ha confessat que la seva decisió d'invertir en un segell en plena crisi de la indústria discogràfica s'explica, en part, per la seva experiència personal, ja que el seu primer disc li va causar una "fatiga increïble", pel fet que es va passar dos anys en un calaix. "No vull que els grans músics hagin de passar per això", ha assegurat El Cigala, que ha avançat que el pròxim treball que editarà serà de Manuel Parrilla, i més tard, de la cantaora Remedios Amaya.

El cantaor, que ha venut 100.000 còpies de Cigala & Tango, s'ha mostrat humil en la seva nova faceta de "mecenes", encara que també ha donat alguna clau sobre com sobreviure en aquest negoci: "No pots posar un disc a 20 pavos, em sembla una calamitat en els temps que corren. Hi ha altres prioritats".

Després del concert al Palau, el públic barceloní no haurà d'esperar ni dues setmanes per tornar a veure l’artista en directe, ja que el 15 de març oferirà un petit recital de presentació del segell a l’Artèria Paral·lel, al costat de Morao , González i Heredia.

Elena Gadel en una imatge promocional del seu discElena Gadel tocarà fusta
Abans de l’actuació d’El Cigala, el públic podrà conèixer el primer disc de la cantant barcelonina Elena Gadel. Després de donar-se a conèixer fa uns quants anys a OT, i de fer-se un lloc dins del teatre musical del país, Elena Gadel presentarà al Palau Tocant fusta, un disc de pop amb aires aflamencats que fa posar la pell de gallina.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios