www.diariocritico.com

Xat amb Diariocrítico de Catalunya

Xavier Trias assegura que no apujarà els impostos municipals si és alcalde

Xavier Trias assegura que no apujarà els impostos municipals si és alcalde

L'Ajuntament ha de ser "facilitador" de la creació de llocs de treball, diu el candidat, que també promet intensificar la Guàrdia Urbana de barri

lunes 28 de marzo de 2011, 11:05h

El candidat per CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha resposta taxativament que no a la pregunta sobre si apujaria els impostos municipals en cas de guanyar les eleccions municipals del pròxim 22 de maig. Trias ha fet l'aclariment en el xat que ha mantingut aquest dilluns amb els lectors de Diariocrítico des de la redacció de Diariocrítico de Catalunya. També ha reiterat la seva aposta per incrementar la Guàrdia Urbana de barri a fi de fer complir les ordenances, alhora que ha apostat per un ajuntament que "ha de ser un facilitador de la creació de llocs de treball a nivell de petita i mitjana empresa".

Xavier Trias ha presentat el seu pla de Govern als lectors del Grup Diariocrítico. Segons ha explicat, la primera mesura que prendrà serà la de "gastar bé el diner públic i ser exemplars" i ha fet referència a que no es pot fer despesa electoral en temps de crisi. Amb tot, ha assenyalat que "malgrat això hi ha marge per poder gastar els diners d'una manera molt més eficient, que ens permeti marcar polítiques del contingut social, i que donin resposta a les necessitats de la gents, especialment als que pateixen molt més la crisis econòmica". Continuant amb l'economia, s'ha mostrat partidari de "la participació d'allò que és públic en l'àmbit privat" com les concertacions perquè així "podrem fer moltes més coses amb els mateixos diners, que és el que avui necessiten els ciutadans". També ha fet palès que els immigrants "paguen els impostos com tothom" i pel què fa la sensació que hi ha de que els seus establiments tenen horaris 'sui generis' ha matisat que "han de complir els mateixos horaris que tothom. En els lloc on no es compleix aquesta normativa és per desídia i falta d'actuació de l'Ajuntament". Pel que fa el que podríem definir com a sinèrgies amb l'actual Govern de la Generalitat, el candidat per CiU a l'alcaldia de Barcelona ha reconegut que tenir la federació al Govern li és beneficiós, encara que també és conscient de que "malgrat això les eleccions municipals tenen característiques pròpies i una dinàmica diferent a unes eleccions catalanes". Per cert que, preguntat sobre la qüestió de l'excel·lència de la que fa gala l'actual Executiu català, Xavier Trias ha precisat que creu que el de Mas "sí que és el Govern dels millors" però el problema és que "el PSC ha deixat una herència molt difícil que fa que es tinguin de prendre decisions en ocasions molt impopulars". En una altra intervenció, se li ha qüestionat sobre la sensació que hi ha de que els polítics no es jubilen mai i barren el pas a les noves generacions. Trias ha dit que "estic orgullós de la meva edat" i per això "crec precisament que la meva trajectòria és la que em dóna bagatge per a ser el futur alcalde de Barcelona", tot i afegir que al seu equip hi ha una quantitat "important" de candidats que no tenen més de 40 anys. Seguint el fil, i en cas d'haver de deixar la política, ha recordat que segueix tenint una plaça com a pediatra a l'Hospital de la Vall d'Hebron "i em veuria capaç de tornar-hi". De fet, ha aclarit que "és més, amb els meus nets i nebots encara exerceixo de pediatra sobre tot els caps de setmana, quan els pediatres estan descansant". Tot i això ha dit que, en cas de no guanyar l'alcaldia barcelonina no dimitiria perquè "quan un es presenta, ho fa amb totes les conseqüències". Ara bé, si es donés el cas, no es tornaria a presentar i prepararia el seu relleu. Però confia en les enquestes i creu que serà el proper alcalde de Barcelona. També creu que Hereu es mantindrà, si es dóna el cas, com a cap de l'oposició, però tampoc "posaria la mà al foc".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios