www.diariocritico.com

Entesa final

Gas Natural Fenosa i Sonatrach deixen enrere el seu conflicte i canvien l'estratègia per a buscar acords de col·laboració

Salvador Gabarró clarifica que el cessament d'hostilitats "no tindrà impacte en el compte de resultats"

miércoles 15 de junio de 2011, 02:33h

Gas Natural Fenosa ha tancat un acord al marge dels tribunals sobre els preus de subministrament de gas natural amb Sonatrach, que suposa el pagament de 1.897 milions de dòlars (uns 1.310 milions d'euros) per part de la gasista espanyola a l'empresa estatal algeriana, va informar aquest dimarts la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La gasista presidida per Salvador Gabarró ha precisat que aquest import, que correspon al període de 4,5 anys entre l'1 de gener de 2007 i el 31 maig 2011 i inclou totes les revisions de preus corresponents als períodes 2007-2008-2009 i 2010-maig 2011, "no tindrà impacte en el compte de resultats". A més, el tancament del conflicte de preus ha permès a les dues companyies analitzar oportunitats de col·laboració que es concretarien en diverses àrees, incloent la possible adquisició per Sonatrach d'una participació minoritària a Gas Natural Fenosa i la possible participació de la gasista espanyola en diversos projectes de l'algeriana i en el desenvolupament conjunt d'altres oportunitats de negoci. Salvador Gabarró, que va signar aquest dimarts a Alger amb el president de Sonatrach, Nordine Cherouati, l'acord, va destacar el "positiu" de posar fi a aquest litigi per a la gasista ja que permetrà garantir un marc estable de relació amb el qual és un històric subministrador per al grup energètic, a més del més important. "Amb diàleg, respecte i paciència hem resolt de manera favorable per ambdues parts, un conflicte important, pel que podem donar-nos per satisfets i felicitar", va assenyalar. Per la seva banda, el president de Sonatrach, Nordine Cherouati, ha indicat que aquest acord posa fi a les diferències entre les dues empreses en relació als actuals contractes de gas i al mateix temps "estableix una cooperació entre les dues companyies en noves àrees, a un context econòmic mundial que afavoreix aquest tipus d'associacions". Aquests acords, que estan subjectes a l'aprovació dels consells d'administració de les dues companyies i també a l'obtenció de les autoritzacions pertinents, posen així fi a les diferències que mantenien Gas Natural Fenosa i Sonatrach en relació amb el preu aplicable als contractes de subministrament de gas i sobre els quals va recaure un laude arbitral dictat l'agost de 2010. Aquell laude va donar la raó a Sonatrach i va obligar a Gas Natural Fenosa a pagar 1.500 milions d'euros per la revisió retroactiva de preus. La companyia presidida per Salvador Gabarró va recórrer el laude davant del tribunal suís i va aconseguir que aquesta institució imposés mesures cautelars. Mentre provisionava el cost del laude, la companyia s'intensificava seus contactes amb la nova direcció de Sonatrach, amb la qual havia trobat major sintonia.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios