www.diariocritico.com

Atorgats pel ministeri de Ciència i Innovació

Catalunya lidera la classificació de reconeixements dels premis Severo Ochoa a l'excel·lència científica

El Barcelona Supercomputing Center, l'Institut de Ciències Fotòniques, el seu homòleg de Recerca Biomèdica i la Barcelona Graduate School of Economics, els distingits

Catalunya és la comunitat que més premis s'ha endut pel que fa els distintius Severo Ochoa a l'excel·lència científica que atorga el ministeri de Ciència i Innovació. Concretament, quatre entitats han estat distingides. Madrid, amb tres centres, queda segona.

Els premis Severo Ochoa han distingit el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació i l'Institut de Ciències Fotòtoniques, depenent de la Universitat Politècnica de Catalunya, en l'àrea de Ciències Físiques i Enginyeria. L'Institut de Recerca Biomèdica ho ha estat en l'àrea de Ciències de la Vida i Medicina, mentre que la Barcelona Graduate School of Economics ho ha estat en la de Ciències Socials i Humanitats. Les candidatures han estat avaluades per tres comitès de selecció, compostos íntegrament per científics internacionals de prestigi procedents de 12 països diferents i encapçalats per 3 premis Nobel: Samuel Ting (CERN), en l'àrea de Ciències Experimentals i Enginyeries; Robert Huber (Max -Planck-Institut für Biochemie), al tauler de Ciències de la Vida i Medicina, i Roger B. Myerson (Universitat de Chicago) en l'àrea de Ciències Socials i Humanitats.