www.diariocritico.com

El fundador és originari de Sitges

Bacardi, una de les marques de rom més conegudes arreu del món, mostra els seus orígens sitgetans en una exposició

Bacardi, una de les marques de rom més conegudes arreu del món, mostra els seus orígens sitgetans en una exposició

Està instal·lada a l'històric mercat vell, edifici modernista de 1890

miércoles 28 de julio de 2010, 17:49h

L'empresa de begudes alcohòliques Bacardi ha inaugurat, aquest dimecres a Sitges, una exposició permanent que donarà a conèixer la trajectòria de la companyia i la seva vinculació amb la ciutat costanera del Garraf. S'anomena Casa Bacardi i a banda de la seva història, també explicarà el procés de producció del Rom Bacardí Superior i l'elaboració dels seus còctels. El fundador de la companyia, Facundo Bacardí i Massó, és originari de Sitges i per això s'ha escollit aquesta ciutat per instal·lar la casa que representa la companyia. A més, des del 2009, el passeig Marítim de Sitges acull una escultura inspirada en Facundo Bacardí creada per l'artista Lorenzo Quinn i que rep el nom de 'Mirant el futur'.

La Casa Bacardi neix a amb l'objectiu de convertir-se en un centre de visites internacional i ser un equivalent europeu al museu Bacardi, situat a Puerto Rico. El centre està instal·lat a l'històric Mercat Vell, un edifici modernista construït l'any 1890 per l'arquitecte Gaietà Buigas i situat al costat de l'Ajuntament.

Com ha explicat el president i conseller delegat de Bacardi Limited, Séamus McBride, l'exposició mostrarà la història de la companyia, de la família i de la marca i es podrà veure "de primera mà" com Facundo Bacardí va "experimentar amb el procés de producció del rom".

El lloc on s'ha ubicat la Casa Bacardi, a l'edifici del Mercat Vell de Sitges, forma part del projecte 'Espai Mediterrània' que segons l'alcalde de la ciutat, Jordi Baijet, serà un "pol d'atracció" d'"art, cultura i tradició". Als edificis que envolten l'Ajuntament de la ciutat, entre els quals hi ha el Mercat Vell, s'hi ubicaran diferents projectes per tal que aquest espai del centre de la vila torni a recuperar la seva vida.

A més, Baijet ha destacat que la Casa Bacardi és important perquè serà un "reclam turístic" en un moment de crisi i podrà "dinamitzar l'activitat econòmica". Per a Baijet, Bacardi representa "història" però també "modernitat".

Casa Bacardi estarà distribuïda en tres sales on s'anirà explicant la història de la companyia. El primer espai, denominat 'Heritage', explicarà els lligams entre la marca Bacardi i Sitges i dedicarà una especial atenció als 'americanos', amb la reproducció dels seus costums. També s'explicarà la història de la companyia des de la seva fundació el 1862 fins l'actualitat.

A la segona sala es mostraran les diferents fases d'elaboració del Rom Bacardi Superior. I finalment, a la tercera sala, el visitant podrà aprendre a fer un còctel original Bacardi de la mà de coctelers professionals. El projecte també contempla una terrassa exterior per als visitants.

El director general de Bacardi Espanya, José Manuel Barceló, ha explicat que la visita a la Casa Bacardi serà guiada i que tindrà una duració de prop de 45 minuts en grups de 20 persones. Per a Barceló, ubicar l'exposició a Sitges és com "tornar a casa", ja que és el lloc on Facundo "va néixer".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios