www.diariocritico.com

L'aturada afectarà al 90 pe cent de les escoles, segons CC.OO.

Els metges i infermeres es desmarquen de la vaga mentre que la seguirà el 60 per cent del professorat

El sindicat mèdic la considera una "operació propagandística" dels seus homòlegs majoritaris

lunes 27 de septiembre de 2010, 18:42h

El sindicat Metges de Catalunya (MC) i el d'infermeria Satse s'han desmarcat de la vaga general convocada per aquest dimecres pels sindicats CCOO i UGT, que han augurat inefectiva. En canvi, segons previsions del sindicat de mestres de CC.OO. el 60 per cent de docents de Catalunya participarà de l'aturada general.

El sindicat mèdic ha criticat el que considera una "operació propagandística" de les centrals sindicals per a "netejar la seva imatge", i les ha acusat de ser "condescendents" amb les polítiques econòmiques del Govern central i el català, així com de "entorpir constantment "qualsevol iniciativa de millora professional i laboral.

MC considera que la protesta "no té sortida", i està "hipotecada" per les directrius europees de reduir el dèficit públic i reformar el mercat laboral i, per això, està "condemnada al fracàs".

El sindicat ha manifestat que seguirà defensant les seves reivindicacions i que es mobilitzarà "sempre que metges i pacients surtin beneficiats".

En declaracions a Europa Press, la secretària autonòmica de Satse Catalunya, Montse Peña, ha manifestat que malgrat que el sindicat no se suma a la convocatòria, aquest comparteix el rebuig per les mesures del Govern que inspiren la vaga.

"És a dir, no promovem la vaga, però sí que critiquem la injustícia i la inutilitat de les mesures de retallada imposades pel Govern", ha assenyalat Peña, que ha considerat que aquesta actuació "no és l'adequada i que no tindrà l'efectivitat de resultats que una vaga d'aquestes dimensions requereix ", ha afegit.

Amb tot, ha criticat que la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, pronostiqués un escàs seguiment dels sanitaris, segons Peña, al·legant "indiferència".

"El col·lectiu infermer ens demana que prenguem un altre tipus de mesures", perquè una vaga en el sector de la salut pot resultar "perillosa", ja que treballa amb plantilles mínimes, ha indicat.

Per la seva banda, el 60% dels professors catalans participaran en la vaga general prevista aquest dimecres contra la reforma laboral del Govern, segons ha augurat el sindicat de mestres CCOO

Segons un comunicat, el sindicat ha recollit les dades de participació en més de 600 centres d'arreu del territori català, i ha conclòs que la vaga afectarà al 90% de les escoles, on el 60% dels professors tenen previst secundar-la.

Així mateix, el sindicat ha alertat que la vaga registrarà un especial incidència en les escoles privades i concertades.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios