www.diariocritico.com

Considera "obsoleta" l'antiga limitació a 80 quilòmetres per hora

El Servei Català de Trànsit, a favor de que els conductors novells puguin córrer a 120 quilòmetres per hora

L'antic límit de velocitat podia comportar perills

martes 28 de septiembre de 2010, 16:38h

El Servei Català de Trànsit (SCT) s'ha mostrat a favor de suprimir la limitació de velocitat màxima de circulació a 80 quilòmetres per hora per als conductors novells, després que el Congrés hagi aprovat per unanimitat una proposició no de llei del PSOE que insta el Govern a eliminar aquesta restricció.

Segons han explicat avui a Europa Press fonts de Trànsit, es tractava d'una mesura "obsoleta", ja que datava de 1974, quan les carreteres espanyoles eren convencionals i no abundaven les vies ràpides.

De fet, el SCT comparteix els arguments que han portat a l'aprovació de la proposició, ja que pot ser contraproduent que els conductors novells circulin per vies ràpides a 80, encara que sigui per la dreta.

Segons la diputada socialista Meritxell Cabezón en la seva intervenció a la cambra baixa, la limitació en autopistes i autovies "incideix negativament en la fluïdesa del trànsit, dificulta la seva gestió i pot arribar a suposar en determinades circumstàncies un perill o risc per a qui la practica".

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha assegurat que eliminarà el més aviat possible la limitació i s'ha mostrat a favor de la supressió d'aquesta normativa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios